Ördögfiókák: Ystee

Folytatjuk Ördögfiókák rovatunkat, a következő beszélgetőpartnerem pedig nem más, mint Ystee felhasználónk.


Mi volt az a meghatározó élmény, ami miatt a Manchester United lett a kedvenc csapatod?

Általános iskolában amikor lehetőségünk volt, folyton fociztunk, innen ered a sportághoz való kötődés. Egyik osztálytársam mindig elhozta a bátyja sportújságjait, amiket rituálisan végigböngésztünk, és mivel ők Manchester United szurkolók voltak (és MTK, de az nem számított…) főként az Old Trafford környékén volt a fókusz, ez a klub lett az első kapcsolódási- és viszonyítási pontom. Kicsit később, amikor először PlayStation kontroller került a kezembe a Fifában már nem volt kérdés, hogy melyik csapatot válasszam. Addigra eldőlt minden.

 

Ki a kedvenced a csapat korábbi, vagy aktuális játékosai közül?

A profilképem nem hazudik, a „Legvörösebb Ördög”, Paul Scholes a legnagyobb liebling, míg a jelenlegi keretből Scott McTominay és Marcus Rashford. A régi nagyok közül a teljesség igénye nélkül Jaap Stam, Rio Ferdinand, Nicky Butt, Ruud van Nistelrooy és (az árulása ellenére) Owen Hargreaves nevét említeném meg.

 

 

Reddevil7-tel február végén beszélgettünk, most közeledünk március végéhez. A nemzetközi szünet miatt legközelebb csak áprilisban lépnek pályára a klubcsapatok. Rengeteg döntetlen, igaz elég szép mennyiségű kapott gól nélküli mérkőzés, valamint egy Európa-liga továbbjutás. Hogyan értékeled az elmúlt 1 hónapot?

A két bajnoki döntetlenért nagy kár, mert azokat a találkozókat kicsit több szerencsével behúzhattuk volna, de a dobogós helyünket nem ez a két meccs fogja veszélybe sodorni. Guardiola ellen Solskjaerball, a Moyes-buszra Dawson. A Milan elleni továbbjutás kemény párharc volt, de tulajdonképpen realizáltuk a szakértői elvárásokat. Összességében rendben volt ez a hónap.

 

Megérdemelt volt a csapat kiesése az FA-kupából? Nem lett volna célszerű ezt a kupát jelen helyzetben komolyabban venni? Főleg, hogy a bajnokságban a City eléggé meglépett és, ha csak valami hatalmas formahanyatláson át nem mennek, akkor lehetetlen lesz bárki számára behozni őket.

A City-t nem kell nézni, teljesen megérdemelten ők az idei bajnokok. A mi dolgunk a dobogó biztosítása, amire minden esélyünk megvan. Az FA-kupa kiesés miatt nem tudok neheztelni a srácokra, gyakorlatilag csapágyasra vannak járatva. Az a terhelés, amit a tavaszi restart óta kapnak, embertelen és a szezon végén sem lesz pihi, mert jön az Eb, majd ’22-ben jön a katari vb, szóval 2023 végéig nem irigylek egy topjátékost sem. Erőltetett menet lesz.

 

Van esélye a Solskjaer csapatának megnyernie az Európa-ligát, vagy bejön Reddevil7 tippje, miszerint döntőbe jutunk, de ott kikapunk?

A jelenlegi Európa-liga garnitúra nekem nagyon tetszik, izgalmas csapatok vannak, akik jó meccseket játszanak, felüdülést jelent a poros BL-mezőny után. Tök jó egy Rangers-t, egy Slavia Praha-t vagy egy Dinamo Zágrábot ilyen magas szinten látni. A várakozásaim szerint a szép Andalúzia után egy római átszállással megérkezünk Gdanskba, ahol a NAGY mumus vár Solskjaerra. Három bajnokin egy döntetlen, két vereség, nulla rúgott- és három kapott gól a mérleg, amit nem kell kitenni az ablakba. Extra motivációt jelent az Ágyúsoknak, hogy legközelebb csak ezen az úton reprezentálhatják magukat Európában. Kissé pesszimista vagyok…

Ellenben ha nem az Arsenalt kapjuk a döntőben, akkor meglesz!

 

Ha reaktiválhatnál egy korábbi játékost a csapat történetéből, hogy tudásával és mentalitásával segítse a jelenlegieket, ki lenne az és miért?

Ha trollkodni akarnék Roy Keane-t mondanám, ha nem lenne aktív, akkor Cristiano Ronaldot, reaktiválás esetén viszont Ruud van Nisletrooy-t. Nekem nagyon hiányzik egy kérlelhetetlen vezér, egy világklasszis jobbszélső, és egy klasszis befejező csatár. A holland bárhonnan képes volt gólt szerezni, igazi 9-es (nálunk 10-es mezszámú) volt. Cavani ide, Martial oda, ez hiányposzt.

 

 

Most, hogy a klubnak van sportigazgatója és technikai igazgatója is, jobban fog az átigazolási piacon muzsikálni a United?

Számomra az eddigi koncepció lesújtó volt, a Glazer – Woodward szisztémában a nettó profitorientációt láttam (tudom, forgattak is vissza, de…). Ellenben most hiszek abban, hogy ez az irányváltás nem egy parasztvakítás volt, hanem a két srácot szisztematikusan építették fel házon belül, egyre kiszélesítve a felelősségüket ezekre a feladatkörökre. Nyilván ennek a működési modellnek még ki kell forrnia magát, időt kell adni nekik, de a csapásirány szerintem rendben van.

Minden modern topklub küzd azzal a problémával, hogy a versenyképességet biztosító financiális szempontokat kiszolgáló globalizálódás miatt elvesztik az identitásukat (bocsi), mi most ezt akarjuk rekonstruálni. Az új modellnek adjuk oda a mostani nyarat, a következő telet, és a ’22-es nyarat. Tudom ez így rengetegnek hangzik, de legalább ennyi kell, hogy összeálljon az a szakmai irány amit képviselni akarnak.

 

Kik lennének azok a játékosok, akiknek érkeznie kellene ahhoz, hogy a következő évben komolyan vehető álom legyen a bajnoki első hely?

Szerintem jövőre sem realitás bajnoki címről beszélni, mivel Guardiola City-je és Klopp Liverpoolja is olyan játékerőt képvisel, amit Solskjaerral a padon nem fogunk egy nyár alatt megugrani. Az eddigi benyomásaim alapján a képességei ezt nem teszik lehetővé, de játsszunk Football Managert és adjuk meg neki a fejlődés lehetőségét! Szóval hoznék egy jobbhátvédet, mivel Wan-Bissakanak nincs versenytársa, mondjuk Dalot-t Milánóból. Free deal.

Kellene egy nyomástűrő belső védő is Lindelöf és Bailly helyére (mert míg előbbi immunis a sérülésre és minden második meccsét korrekten lehozza, addig utóbbi klasszismatéria, de üveglábú), mondjuk Jason Denayer a Lyonból vagy Jules Koundé a Sevillaból. Nemanja Matic sorsa lutri, így a középpálya közepére Youri Tielemans a jelöltem, Elon Musk bankkártyájával viszont Frenkie de Jong.

Bruno tehermentesítésére esélytelen elégséges minőséget hozni (évi 5-6 meccsre??), a jobbszélre már megvettük Diallo-t, középcsatárnak pedig egyértelműen Erling Haaland kellene. Ha nem mi visszük el, akkor egy másik PL-csapatban fog kikötni.

 

Márciusban Ole több alkalommal is a célkeresztbe került (illetve nem csak márciusban) amiatt, hogy nem jól cserél, vagy ahogy a West Ham elleni találkozón is láthattuk, nem cserél. Valóban rosszul nyúl bele a mérkőzésekbe a norvég?

Nem tud meccselni.

 

Milyen kezdőcsapattal vágnál bele a következő szezonba, illetve mit tippelsz, hányadik helyen zárjuk majd idén a bajnokságot és mire jutunk az Európa-ligában?

Az ideális kezdőcsapat mindig az aktuális ellenfélhez igazodik, így ezt szkippelném. Az idei PL-re a tippem a 2. hely, ahogy az Európa-ligában is. Cáfoljon rám Solskjaer, és meghívom egy sörre!


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!