Beharangozó: Manchester United - Brighton

A válogatott szünetet követően bajnoki mérkőzéssel tér vissza a sportélet az Old Traffordra a szezon hajrájában.


Két hét kihagyást követően rákanyarodunk a szezon hajrájára, melyben bajnokik és Európa-liga találkozók várnak Ole Gunnar Solskjaer csapatára. A vasárnapi, Brighton elleni találkozó remek bemelegítési lehetőség lehet a Vörös Ördögök számára a Granada elleni mérkőzés előtt, márcsak azért is, mert a szezon során a csapatok már kétszer megmérkőztek egymással (mindkétszer a United játszott idegenben) és a Vörös Ördögök mind a bajnoki, mind a Ligakupa találkozójukat 3-3 gólt szerezve nyerték meg. Emellett a csapatok közös Premier League múltja is inkább a manchesteriek felé billenti a mérleg nyelvét, hiszen a United még nem kapott ki az Álmok színházában a Sirályoktól a PL történetében.

 

A sirályok próbálták a szezonban elkerülni a kiesést és jelenleg a tabella 16. helyén állnak, azonban pontszámban még közel sem biztos a bennmaradásuk. Solskjaer csapata pedig az élmezőnyben próbálja megőrizni 2. helyét, melyre a Leicester mellett a Chelsea is pályázik. A Vörös Ördögöknek még 9 Premier League találkozót kell megvívniuk, melyek között utazunk a Tottenhamhez, házhoz jön a Pool és a Leicester is, valamint a 38. fordulóban pedig a Wolves vendégeként lépünk pályára.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Jones, Mata, Lindelöf, Martial, Greenwood, Rashford

 

Brighton: Andone, March, Lamptey, Connolly

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United a Brighton elleni legutóbbi 5 találkozóját megnyerte minden sorozatot figyelembe véve úgy, hogy ebből az 5 mérkőzésből 4-en 3 gólt szereztek.

 

A Sirályok korábban 12 alkalommal is jártak már az Old Traffordon, de még soha nem tudtak nyerni (2 döntetlen, 10 vereség). Legutóbbi 6 mérkőzésüket pedig egyaránt elveszítették az Álmok Színházában.

 

Premier League találkozóikon a gólok 23%-a büntetőből született (5/22).

 

2017-óta először jöhet össze a Vörös Ördögöknek az, hogy egymást követő 5 bajnokin nem kapnak gólt. Akkor Jose Mourinho irányítása alatt sikerült ezt a mutatót elérni.

 

Ha a Brighton nyerni tudna vasárnap, akkor 2018 októbere óta először tudnának zsinórban 3 PL meccset megnyerni.

 

A Sirályok legutóbbi 5 idegenbeli Premier League mérkőzésükből 3-at megnyertek (1 döntetlen, 1 vereség). A szezon kezdetén viszont 9 vendégfellépés során csak két győzelemig jutottak 3 döntetlen és 4 vereség mellett. Egy győzelemmel pedig a Brighton az első csapat lehetne az Aston Villa és a Chelsea után (2009/10), akik egy szezonon belül a Manchester Unitedet és a Liverpoolt is megverik idegenben.

 

Csak a Manchester City (70) és a Chelsea (82) kapuja volt kevesebbet veszélyeztetve, mint a Brighton hálója (92). A Sirályok azonban ezen próbálkozásokból 36 gólt kaptak, ami azt jelenti, hogy a kapujukra tartó lövések 39,1%-a gól is lett. Csak a Southampton mérlege rosszabb ebben a statisztikában, az ő kapujukra tartó 130 lövésből 50 gól született, ami 39,2%.

 

Bruno Fernandes két mérkőzésen szerepelt eddig a United színeiben a Brighton ellen és az ezeken szerzett 6 gólból 4-ben benne volt. Egészen pontosan 3-at ő szerzett és 1 gólpassz is van a neve mellett.

 

A Brighton támadója, Danny Welbeck korábban az Arsenal színeiben kétszer is betalált korábbi csapata ellen a Premier League-ben. Nincs olyan játékos a Vörös Ördögök történetében, aki a távozását követően egy másik csapat színeiben 3 találatot szerzett volna a United ellen. Viszont Welbeck lehet a 4. olyan ex-United játékos, aki két csapat színeiben is gólt szerezhet a Vörös Ördögök ellen. Ezt eddig Keith Gillespie (Blackburn és Sheffield United), Paul Ince (Liverpool és Middlesbrough) és Fraizer Campbell (Sunderland és Cardiff) mondhatja el magáról.

 

A United portugál klasszisa, Bruno Fernandes ebben a szezonban 7 győztes találatot jegyez bajnoki mérkőzéseken, ezzel minden más játékosnál jobb ebben a mutatóban. Az utolsó Vörös Ördög, akinek a nevéhez több győztes találat fűződik egy szezonon belül, az Wayne Rooney, aki 9-et jegyez 2011/12-ből.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 25 mérkőzés - 17 United győzelem, 5 döntetlen, 3 Brighton siker - gólarány 45-17 a United javára

 

Premier League: 7 mérkőzés - 5 United győzelem, 2 Brighton siker - gólarány 14-8 a United javára

 

 

A csapatok legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: GY, D, D, GY, GY

 

Brighton: V, V, V, GY, GY

 

 

A két csapat legutóbbi bajnoki meccseinek eredménye ebben a felállásban:

 

United - Brighton: 3-1 (2019.11.10.)

United - Brighton: 2-1 (2019.01.19.)

United - Brighton: 1-0 (2017.11.25.)

 

 

A csapatok legjobb góllövői a bajnokságban:

 

United: Fernandes 16 gól, Rashford 9 gól, Cavani 6 gól, Martial 4 gól, McTominay 4 gól, Pogba 3 gól, James 3 gól

 

Brighton: Maupay 8 gól, Dunk 4 gól, Trossard 4 gól, Welbeck 3 gól

 

 

Premier League, 30. forduló

Manchester United - Brighton & Hove Albion

Old Trafford, 2021.04.04. 20:30

 

A találkozó játékvezetője: Mike Dean

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Bailly - Maguire - Shaw - McTominay - Fred - James - Fernandes - Pogba - Cavani

 

Brighton: Sanchez - White - Dunk - Burn - Grob - Bissouma - Lallana - Moder - Trossard - Maupay - Welbeck

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-0

 

A mérkőzést a Spíler 1 TV élőben közvetíti.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Brighton & Hove Albion

Premier League 30. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!