Tottenham Hotspur 1-3 Manchester United

A Vörös Ördögök hátrányból felállva, remek második félidőt nyújtva három ponttal térnek haza Londonból!


Ole Gunnar Solskjaer megerősített középpályával küldte a gyepre csapatát, a védelemben pedig ott volt az a Luke Shaw, akit a Granada elleni EL-meccsen a szünetben lehozott a menedzser.

 

A második percben szép támadást vezettek a hazaiak, de Moura lövésébe belelépett Shaw, róla pattant szögletre a labda.

 

Moura próbálkozott beadással, de Lindelöf mentett a támadók elől. Újabb szögletet végezhetett el a Spurs, de ebből sem alakult ki veszély.

 

Tíz perc játék alatt a kapukra semmi veszélyt nem jelentettek a csapatok.

 

A 16. perc végén Cavani átadása után Rashford került lövőhelyzetbe, de sokat várt, így blokkolni tudták.

 

Aki a támadófocit szereti, nem sok öröme volt az első 30 perc során, a játékosok sok hibával játszottak előre, viszont a védekezés mindkét alakulatnál nagyszerűen meg volt komponálva és remekül működött.

 

Gólt szerzett a United! A 33. percben McTominay indult el Son mellett, a támadó elesett, mert a középpályás véletlenül arcon ütötte, Scotty Pogbához játszott, aki Cavanit indította, a csatár pedig a kapuba vágta a labdát. A játékvezető azonban visszanézte a gól előtti pillanatokat és elvette a gólt a Vörös Ördögöktől.

 

Son átadása után Kane jutott át Wan-Bissakán, de lapos centerezésére senki sem érkezett.

 

A 40. percben Kane-re lőtték fel a labdát, aki üres területre akarta belőni, sikerült is neki, mert Lindelöf csúnyán elnézte a labdát, Moura lépett ki és remekül látta, hogy a bal oldalon érkezett Son üresen, aki nem hibázott, 1-0 a Tottenhamnek.

 

Fernandesnek és Cavaninak kezdett elszállni az agya, előbbi egyébként sem igazán foglalkozott a focival az első félidő során, ha mégis, abból nem sok köszönet volt, nagyon gyengén játszott.

 

Aztán a félidő végén ők ketten hozhattak volna össze egy helyzetet, de Fernandes beadása túl magas volt Cavaninak.

 

Fordulás után két perc telt el, a manchesteriek egy csodaszép támadást vezettek, de sajnos Rashford megint belehalt a szépségbe, inkább elkezdett cselezgetni ahelyett, hogy lőtt volna. Vissza is értek a londoniak és amikor már ketten voltak előtte, nem is tudott pontosan passzolni.

 

A 49. percben Shaw ívelt Wan-Bissaka elé, aki kapura lőtt, Lloris védett. Bár a kapusról kijött a labda, manchesteri nem volt a közelében.

 

Négy perccel később Pogba beadására mozdult Cavani a hazai kapu előtt, de Dier nagyot mentett a csatár elől.

 

Az 55. percben egy bedobás után Pogba beadása szállt át Wan-Bissakához, a bekk McTominay elé gurított, aki 20 méterről lőtt, Llorisnak nagyot kellett védenie.

 

Érett a manchesteri gól, ami meg is jött az 57. percben. Fredtől indult az egész és ő is fejezte be, de közben remekül passzoltak a United játékosai a hazai tizenhatos előtt. Cavanit hozta helyzetbe a brazil középpályás, Lloris még védett, de a kipattanót Fred közelről a kapuba bombázta, 1-1!

 

A 60. percben Aurier remek labdaátvétel után lőtt, de beleértek a vendégek, a labda épp Son elé került, azonban Henderson lábbal nagyot védett a támadó próbálkozása után.

 

Fernandes kedve is megjött, lövését bravúrral hárította Lloris.

 

Shaw a 67. percben remekül tálalt a túloldalon felfutó Fernandes elé, a portugál Pogbához passzolt, aki a kaputól 6 méterre állt, sarkazni próbált, de nem sikerült neki kapuba juttatnia a labdát, Dier nagyot blokkolt.

 

Közben lassan a fél csapat besárgult a mérkőzés során, ráadásul az öt sárgából négyet olyan játékos kapott, akinek nagyon fontos szerepe van a védekezésben.

 

A 72. percben Kane lövésénél védett nagyot lábbal Henderson, nem tudta őt meglepni a csatár. A szöglet után Aurier került helyzetbe, de kapu fölé szállt a labdája. Lesen is volt a bekk.

 

A csereként beálló Greenwood lövése a kapufáról pattant ki a 75. percben. Lloris elég nyugodtan nézte végig a fiatal támadó lövését.

 

Kiváló helyről végezhetett el szabadrúgást a United. Bár kicsit távol volt a kaputól a pontrúgás, Fernandes végül nem is tekerte kapura, inkább csapattárshoz passzolt, ám a későbbi beadás után elhalt a támadás.

 

Tizenegy perccel a meccs vége előtt fordított a United! Fernandes bokából eltette ellenfele mellett a labdát, talán be akarta volna adni, de Greenwood előbb ért a labdához, egyből kapu elé lőtt, ahol érkezett Cavani és csodálatos fejessel vette be Lloris kapuját, 2-1 a Unitednek! A második félidő egyértelműen a Vörös Ördögöké volt!

 

A 84. percben majdnem egyenlített a Spurs. Egy szöglet után a rövidnél csúsztatták meg a labdát, Cavani a hosszún végül a kapufa segítségével mentett Sissoko elől.

 

Az utolsó percekben próbálta eldugni a labdát a United, húzva az időt, hogy leteljen a 6 perc ráadás. De azért Greenwood még lőtt egy gólt, Pogba remek játéka után a támadó egy cselt követően kíméletlenül lőtt a kapuba, beállítva a végeredményt.

 

Az első félidő elég halovány mutatványa után nagyszerű második félidőt mutatott a csapat és behúzta a mérkőzést, kihasználva a City botlását.

 

 

Premier League, 31. forduló
Tottenham Hotspur 1-3 Manchester United
White Hart Lane

 

Vezette: Chris Kavanagh

 

Spurs: Lloris - Aurier, Rodon, Dier, Reguilon - Ndombele(Lamela 78.), Hojbjerg - Lo Celso(Sissoko 61.), Lucas(Bale 82.), Son - Kane
Nem használt cserék: Hart, Alderweireld, Vinicius, Tanganga, Winks, Alli

 

United: Henderson - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - McTominay, Fred - Fernandes(Matic 90.), Pogba, Rashford(Greenwood 71.) - Cavani
Nem használt cserék: De Gea, Tuanzebe, Mata, Telles, van de Beek, Williams, Diallo

 

Gólszerző: Son 40' illetve Fred 57', Cavani 79', Greenwood 96'

 

Sárga lap: Sissoko illetve McTominay, Cavani, Fred, Shaw, Maguire


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!