Greenwood: Nem lazíthatunk a Granada elleni visszavágón

Mason Greenwood szerint csapattársaival nem vehetik félvállról a Granada elleni visszavágót annak ellenére sem, hogy az első mérkőzésen idegenben 2-0-ra nyert a United.


Andalúziában Marcus Rashford és Bruno Fernandes találataival karnyújtásnyira került a Vörös Ördögök számára az Európa-liga elődöntője. Solskjaer csapatának így még 90 percet kell kihúznia ahhoz, hogy a legjobb négy között találja magát, ahol majd az Ajax, vagy az AS Roma lesz az ellenfél.

 

Greenwood elismerte, hogy az előny kényelmes, de játékostársaival tisztában vannak azzal, hogy nem szabad lebecsülni a spanyol ellenfelet a visszavágón.

 

"A két gólos vezetés megszerzése nagy előny számunkra, de nem lesz könnyű dolgunk. Soha nem lehet tudni, hogy mi történik a visszavágón független attól, hogy most előnyben vagyunk."

 

"Nem lazíthatunk a találkozón. Ki kell mennünk a pályára és be kell fejeznünk, amit egy hete elkezdtünk és továbbjutnunk. Nyerni akarunk, minden játékos készen áll erre. Megfelelően felkészültünk és biztos vagyok benne, hogy készen állunk."

 

 

Greenwood vitathatatlanul kiváló formának örvend és legutóbbi négy mérkőzésén 3 gólt is szerzett. Az egyik legfontosabb ezek közül pedig valószínűleg a hétvégi Tottenham elleni találata volt, amivel végül a United 3-1-re tudott győzni Londonban. A United Akadémiáján nevelkedett játékos a 72. percben lépett pályára és nagy szerepe volt abban, hogy csapata végül fordítani tudott a rangadón.

 

"Nagyon boldog voltam a meccs után" - mondta Greenwood. "Nyilvánvaló, hogy ha a padon is vagy készen kell állnod, mert nem tudhatod, hogy mikor kerül rád a sor. Amikor szóltak, hogy beállok csak azt éreztem, hogy ki akarok futni a gyepre és megtenni mindent a csapatért és a győzelemért. Ez végül sikerült is, hiszen két gólban is benne voltam. Büszke voltam magamra."

 

A fiatal támadó elismerte, hogy Ole szavai mindig az emlékezetében vannak. Akkor is ezekre gondolt, amikor a Spurs ellen pályára lépett.

 

"Ole sokszor beszélt arról, hogy milyen csereként pályára lépni és, hogy mit kell tenni. Emellett sokszor megnéztem az 1999-es BL döntőt, így sosem fogom elfelejteni a szavait. A menedzser mindig készen állt. A mai napig beszélnek arról a teljesítményről mindenhol."

 

Greenwood számára a legutóbbi három elődöntője kudarcnak minősül és segíteni szeretne abban, hogy 2017 után ismét magasba emelhessenek egy nemzetközi trófeát.

 

"Úgy érzem készen állok a feladatra. Mindannyian felkészültünk mentálisan és fizikálisan is és készen állunk befejezni a feladatunkat. Szeretnék érmet nyerni és trófeát hazahozni Manchesterbe. Remek érzés lenne."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!