Manchester United 2-0 Granada

A Manchester United hazai pályán is 2-0-ra verte a Granadát és biztosan jutott az EL elődöntőjébe, ahol az AS Roma gárdájával mérkőzik majd a döntőért.


Ole Gunnar Solskjaer Tuanzebét és Tellest tette be a védelembe, míg Matic került be a sárga lapok miatt eltiltott McTominay helyett a kezdőcsapatba. Cavani is a csapat tagja volt, akárcsak Pogba és Fernandes, tehát egy elég erős gárda rohamozhatta a Granada kapuját ma este.

 

Lendületesen kezdte a mérkőzést a Granada, de a védelem jól állt a lábán.

 

Aztán az 5. percben egy kontra végén Cavani hozta volna helyzetbe Greenwoodot, de kicsit hosszú volt a labdája.

 

Egy perccel később megszerezte a vezetést a manchesteri csapat. Telles beadása a rövidre szállt, Pogba csúsztatta meg épp Cavani elé, aki 11 méterről a kapuba lőtt. 1-0 a Unitednek, összesítésben 3-0!

 

Két perc telt el, amikor Herrera előtt adódott lehetőség, de a labda elsuhant a kapu előtt. Herrera nem adta fel, néhány másodperccel később ismét próbálkozott, de kapu fölé tüzelt.

 

Kicsit leült a mérkőzés az első percekhez képest, egészen a 20. percig kellett várni a következő, említésre méltó eseményre. Ekkor egy szabadrúgás szállt a manchesteri kapu elé, ismét Herrera volt a főszereplő, ezúttal fejjel próbálkozott a támadó, de ezúttal sem találta el a kaput.

 

Kényszerű cserét kellett végrehajtania a vendégek szakvezetőjének, Gonalons válla sérült meg, a védekező középpályás nem tudta folytatni a játékot, helyette Molina lépett pályára, aki csatár.

 

A 34. percben Matic tálalt Fernandes elé zseniálisan, a portugál egyből ellőtte a labdát, de sajnos kapu fölé szállt a játékszer. Nagy gól lett volna...

 

Fölényben játszott a United, de komoly lehetőségek nem igazán jöttek. Fernandes került ismét lövőhelyzetbe, de csúnyán eltörte a labdát.

 

Szünetig már nem változott az eredmény, a United megérdemelten vezetett, bár túl sok helyzetet nem alakítottak ki Fernandesék.

 

Fordulás után a sárga lapos Pogba nem jött ki a gyepre, helyette van de Beek folytatta.

 

A Granada előtt adódott először helyzet, Foulquier beadását Molina fejelte kapura, De Gea azonban könnyedén fogta a labdát.

 

A következő percben szinte lemásolta a United az előző támadást, van de Beek jobbról középre ívelt, Greenwood érkezett és fejelt, de Silva biztosan fogta a labdát.

 

Fernandes beadása Cavanit találta meg, de a csatár kapu mellé csúsztatott.

 

A Vörös Ördögök továbbra is mezőnyfölényben játszottak, a Granada nem tudta feltörni a védelmet.

 

A 60. percben Wan-Bissaka labdaszerzését követően Greenwood robogott a kapu felé, már a tizenhatosnál járt, ahol lelassított, érkezett van de Beek, aki ellőtte a labdát, de sajnos centikkel eltévesztette a célt.

 

Közel járt az egyenlítéshez a Granada. Jobbról felívelt szabadrúgás került German elé, mindenki lemaradt róla, azonban a védő nem találta el jól a labdát, ami így elkerülte a kaput.

 

Bár ment előre a vendég gárda, a lelkesedésük egyre csökkent, közben pedig a United folyamatosan a kontrák lehetőségét figyelte. Akadt is néhány, de egészen a 90. percig kellett várni, hogy gólt láthassunk ismét. Egy szép ellentámadás végén Telles beadását akarta megfejelni Mata, de nem találta el a labdát, ez meglephette Vallejot, akiről a hálóba pattant a labda. Így alakult ki a 2-0-s végeredmény.

 

A Vörös Ördögök 4-0-s összesítéssel, magabiztosan jutottak a kupa elődöntőjébe.

 

 

Európa-liga, negyeddöntő, visszavágó
Manchester United 2-0 Granada
Old Trafford

 

Vezette: Kovács István (ROU)

 

United: De Gea - Wan-Bissaka(Williams 82.), Tuanzebe, Lindelöf, Telles - Matic, Fred - Greenwood(Diallo 82.), Fernandes(Mata 73.), Pogba(van de Beek 46.) - Cavani(James 60.)
Nem használt cserék: Henderson, Grant, Rashford, Fish, Elanga, Shoretire

 

Granada: Silva - Foulquier, Vallejo, German(Perez 82.), Neva(Diaz 75.) - Montoro, Gonalons(Molina 32.) - Kenedy(Puertas 46.), Herrera, Machis - Soldado(Suarez 46.)
Nem használt cserék: Fabrega, Escandell, Ruiz, Torrent

 

Gólszerző: Cavani 6', Vallejo 90' (öngól)

 

Sárga lap: Pogba illetve Soldado, German, Neva


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!