Greenwood gondolatai a Burnley elleni szerepléséről

Mason Greenwood beszélt azokról a tényezőkről, melyek a Burnley elleni két góljához is hozzájárultak a végül 3-1-re megnyert találkozót követően.


A fiatal támadó teljesítményének köszönhetően a United 3-1-re megnyerte vasárnapi, Burnley elleni találkozóját az Old Traffordon, ahol Mason Greenwood duplája mellett Edinson Cavani is eredményes volt.

 

Mason találatai nagyban hozzájárultak csapata sikeréhez. Az első találatával a második játékrész elején megszerezték a vezetést a Vörös Ördögök, majd döntetlen helyzetnél egy szerencsés lövést követően a megpattanó labda szintén a hálóban kötött ki. A gól előtt pedig érdemes kiemelni Marcus Rashford és Bruno Fernandes teljesítményét is, hiszen ha úgy vesszük, akkor a portugál játékmester azzal, hogy átlépte a labdát, gólhelyzetbe hozta csapattársát.

 

"A gólpassz félig Rashyé, félig Burnoé" - mondta tréfásan Greenwood. "Remek elfutás volt Marcus részéről, Bruno pedig zseniális játékos, szóltam, hogy jövök, ő pedig hagyta, hogy hozzám kerüljön a labda."

 

A második találat előtt, ami 1-1-es állásnál született, Mason a büntetőterületen belül rúgta el a labdát, ami kis szerencsével ugyan, de a hálóban kötött ki. A lövés megpattant, amire a kapus már nem tudott időben reagálni.

 

 

"Úgy gondolom, hogy mindenképp az én gólom volt, nem nevezhetjük öngólnak. A mérkőzés előtt elemeztük őket és ennek megfelelően próbáltam a kapufa mellé célozni. Láttam a labda útját, rálőttem és végül ha nem is pont azon az úton, ahogy szerettem volna, de a kapuban kötött ki a labda."

 

A két gól azt jelenti, hogy Greenwood beérte az eddigi rekordert, Wayne Rooneyt, aki tinédzserként 15 találatot szerzett.

 

"Nem rossz osztozni vele a rekordon, de terveim szerint megelőzöm őt" - mondta a támadó. "Tudtam, hogy a céljaimat meg fogom valósítani, ezt a korábbi interjúimban is elmondtam. Megőriztem a mentalitásomat és tudtam, hogy jönni fognak a gólok is. Az volt a dolgom, hogy higgyek magamban és készen álljak, amikor jönnek a lehetőségek."

 

A végeredménytől függetlenül nehéz találkozó volt a Burnley elleni meccs és Mason úgy véli, hogy az, hogy a United mindhárom pontot megszerezte azt bizonyítja, hogy sokat javult a csapat a szezon során.

 

"Igen, végül sikerült győznünk. A Burnley jól játszott, ezt az elmúlt években is tapasztalhattuk, de sikerült legyőzni őket és megszereztük a 3 pontot. Megvan a megfelelő mentalitásunk és fizikálisan is jók vagyunk. Azok a dolgok amikért dolgozunk most megmutatkoznak a mérkőzéseinken, mert végül sikerül magabiztosan megnyerni a találkozóinkat."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!