Greenwood: Csak figyelj és tanulj

Mason Greenwood elmondta, hogy mennyire élvezi, hogy a Manchester Unitedben a csapattársaitól tanulhat.


A fiatal játékos kiváló formában játszik a felnőtt csapatban és legutóbbi három Premier League mérkőzésén négyszer volt eredményes. Greenwood határozottan nagy szerepet vállal csapata remek teljesítményében és arra törekszik, hogy tovább fejlődjön.

 

A Leeds elleni vasárnapi találkozó előtt Mason elmondta, hogy az Akadémiáról felkerülő fiatal játékosoknak mennyi jó tanácsot adnak a felnőtt csapat játékosai.

 

"Nagyon hosszú utat tettem meg idáig, de mindig is tudtam, hogy képes vagyok arra, hogy elbírjam a rám nehezedő nyomást és be tudom magam verekedni a felnőtt csapatba."

 

"Nagyszerű út volt, rengeteg hullámvölggyel, de még csak 19 éves vagyok és készen állok folytatni a harcot a címerért, a Unitedért."

 

"Marcus, Jesse, Paul és Scott szintén az Akadémiáról érkeztek. Otthagyják a lábnyomaikat az utánuk jövőknek és követnünk kell őket. Azt kell tennünk, amit ők tettek, figyelni, dolgozni és amikor megkapod a lehetőséget az első csapatban, ami egyébként olyan, mint egy család, akkor csak tenned kell amire képes vagy."

 

 

Az elmúlt időszakban nem csak az Akadémián végzett játékosok segítettek Masonnak a fejlődésben.

 

"Ha csak Marcustól tudtam volna tanulni, már akkor is boldog lennék, de ott van Edi is, aki szintén sokat segített. Rengeteg tapasztalat van mögötte, több klubban is megfordult és tökéletes az idő arra, hogy odafigyeljek rá. Rengeteget segített nekem a szezon során. Beszélgetünk, próbál segíteni a fejjátékomban is. Nagyon kedves ember és örülök, hogy itt van."

 

"Szükség van egy csapatban az idősebb játékosokra is, akik képesek a tapasztalataikat átadni a fiataloknak, akik pedig felnéznek rájuk és táplálkoznak a hallottakból, látottakból. Elég szinte csak nézned őket és hozzáadni a játékodhoz, amit látsz tőlük."

 

"Ha körbenézek, akkor ott van Nemanja, aki már megnyerte a bajnokságot korábban, Juan, akinek szintén rengeteg tapasztalata van és a pályán Bruno játszik mögötted és közben folyamatosan beszél hozzád, tanácsokat ad. Van egy csomó tapasztalt játékos körülöttem, akikre figyelni kell."

 

"Mindannyian jó játékosok vagyunk itt a Unitednél és nem lehet lazítani, mert egyszer csak jön valaki, aki majd a helyedre pályázik. Mindig játszani akarunk, illetve én mindig a Unitedben akarok focizni és gólokat szerezni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Leeds United - Manchester United

Premier League, 33. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!