Beharangozó: Manchester United - Liverpool

A Premier League 34. fordulójában a Liverpool látogat az Old Traffordra vasárnap délután.


Csupán 5 mérkőzés van hátra a szezon végéig a bajnokságból és bár a bajnoki címért folyó küzdelemben a matematikai esély még mindig megvan az első helyre, sokkal inkább hátrafelé kell figyelnie Solskjaer csapatának, hiszen a Leicester még mindig belátható távolságon belül van a 3. helyen és a Rókák ellen még lesz egy mérkőzése a Vörös Ördögöknek május 11-én az Old Traffordon.

 

Most vasárnap pedig az ősi rivális Liverpool látogat az Álmok Színházába. Klopp csapata ebben a szezonban nem tudta hozni azt a lehengerlő teljesítményt, amellyel az előző idény végén győzelmet ünnepelhettek. Jelen állás szerint az már jó ideje biztos, hogy nem lesz címvédés a bajnokságban és a tabellát nézve még az is kérdéses a Pool számára, hogy a nemzetközi porondon szerepelhetnek-e jövőre vagy sem. A német menedzser csapata jelenleg a 6. helyen tanyázik, ám a pontszámokat elnézve még a Bajnokok Ligája sem elérhetetlen a számukra, viszont az is benne van a pakliban, hogy lentebb csúsznak és az őket üldöző Tottenham, vagy Everton lesz a nevető fél.

 

Solskjaer csapata csütörtök este egy impozáns második félidőt produkálva a Róma ellen végül 6-2-es győzelemmel hangolt a Poolra, Kloppék pedig maximum a TV-ben nézhettek meccseket, ami azt is jelenti, hogy volt egy kis idejük a pihenésre. Egyébként megnézve az aktuális dolgokat ez tipikusan az a találkozó, amikor mindkét fél számára jó lehet az iksz is. Erre enged következtetni az is, hogy legutóbbi 10 találkozójukból 6 döntetlennel végződött, ami mellett 2 győzelme van a Unitednek és 2 a Poolnak. Az Old Traffordon viszont utoljára 2014. március 16-én tudott nyerni az ősi rivális 3-0-ra. Legutóbbi látogatásukkor pedig 3-2-re kaptak ki a Vörös Ördögöktől Manchesterben.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Jones, Martial

 

Liverpool: Gomez, Henderson, Kelleher, Matip, Origi, van Dijk, Phillips, Jones

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United legutóbbi 15 hazai meccséből csupán egyet veszített el a Liverpool ellen, ami mellett 10 győzelem és 4 döntetlen szerepel. A legutóbbi 8 találkozón pedig veretlenek maradtak a Vörös Ördögök a 2014-es 3-0-s vereség óta.

 

A Liverpool legutóbb a 2014-2016-os időszakban veszített el egymást követően két találkozót az Old Traffordon, erre pedig most újabb lehetőség mutatkozik, hiszen a két csapat legutóbbi találkozóját Klopp csapata elbukta az FA-kupában a United otthonában 3-2-re.

 

Minden sorozatot figyelembe véve ebben a szezonban a United elkerülte a vereséget a Pool ellen és a már említett FA-kupa győzelem mellett egy bajnoki döntetlen eredmény született még. Legutóbb, amikor egy szezonon belül legalább háromszor találkoztak a felek a különböző sorozatokban, akkor az 1998/99-es idény volt az, amelyben nem kaptak ki egyszer sem az ősi riválistól a United játékosai. Összességében nézve pedig ez lesz a 8. olyan szezon, amikor két alkalomnál többször megmérkőznek.

 

A Premier League-ben a Manchester United a Liverpool ellen legutóbbi 9 találkozójából csak egyet tudott megnyerni, a másik 8 meccsen pedig 6 döntetlen és 2 vereség a mérleg. A legutóbbi 5 bajnokin pedig nyeretlenek a Vörös Ördögök a Pool ellen 3 döntetlen és 2 vereség mellett. Ennél hosszabb nyeretlenségi sorozata az ősi riválissal szemben a Unitednek csak 1989 decembere és 1992 októbere között volt, amikor zsinórban 7 találkozón sem tudták legyűrni a Liverpoolt a bajnokságban.

 

Ebben a szezonban a Manchester Unitednek 7 olyan döntetlenje is van a bajnokságban, aminek a végeredménye 0-0 volt. Csak az 1980/81-es szezonban volt ennél több gól nélküli döntetlenje a csapatnak, szám szerint 8.

 

Solskjaer csapata ebben a szezonban 28 pontot szerzett a bajnokságban vesztes pozícióból. Ennél többet (34) csak a Newcastle tudott szerezni fordítással a 2001/02-es etap során, valamint szintén a United (29) a 2013/14-es szezon során. Eközben a Liverpool pedig 15 pontot veszített győztes pozícióból 2020/21-ben bajnokikon, míg ennél rosszabb mutatójuk csak a 2016/17-es szezonban volt, akkor 18 pontot buktak győztes helyzetből.

 

Klopp csapata legutóbbi 7 idegenbeli bajnokijából 5-öt megnyert. Emellett egy döntetlen és 1 vereség szerepel a német csapatának neve mellett ezeken a meccseken. Ez az 5 győzelem 7 találkozón pedig több, mint az ezt megelőző 15 idegenbeli találkozón volt, mert ezeken 4 győzelem mellett 6 döntetlen és 5 vereség a Pool mérlege.

 

Jürgen Klopp a Liverpoollal idegenben a United ellen 6 alkalommal játszott eddig és a német menedzser még nem tudta legyőzni vendégként a Unitedet. 4 döntetlen és 2 vereség a mérlege, ami több győzelem nélküli találkozó egy ellenféllel szemben a menedzser karrierjében.

 

Marcus Rashford a legutóbbi 5 meccsén az Old Traffordon a Liverpool ellen 5 gólban volt benne. 4-et ő maga jegyez és van egy gólpassza is.

 

Mohamed Salah a 3-2-es FA-kupa vereség során kétszer is betalált a United kapujába. Az egyetlen Liverpool játékos, aki egy idényen belül két különböző idegenbeli meccsen is gólt tudott szerezni a United ellen az 100 évvel ezelőtt Harry Chambers volt az 1920/21-es szezonban.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 191 mérkőzés - 75 United győzelem, 54 döntetlen, 62 Liverpool siker - gólarány 255-240 a United javára

 

Premier League: 57 mérkőzés - 28 United győzelem, 14 döntetlen, 15 Liverpool siker - gólarány 77/63 a United javára

 

 

A csapatok legutóbbi bajnoki meccseinek eredménye:

 

United: GY, GY, GY, GY, D

 

Liverpool: GY, GY, GY, D, D

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Liverpool: 1-1 (2019.10.20.)

United - Liverpool: 0-0 (2019.02.24.)

United - Liverpool: 2-1 (2018.03.10.)

United - Liverpool: 1-1 (2017.01.15.)

United - Liverpool: 3-1 (2015.09.12.)

 

 

A csapatok legjobb góllövői a bajnokságban:

 

United: Fernandes 16 gól, Rashford 10 gól, Cavani 8 gól, Greenwood 5 gól

 

Liverpool: Salah 20 gól, Mané 8 gól, Jota 8 gól, Firmino 6 gól

 

 

Premier League, 34. forduló

Manchester United - Liverpool

Old Trafford, 2021.05.02. 17:30

 

A találkozó játékvezetője: Michael Oliver

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: Henderson - Wan-Bissaka - Lindelöf - Maguire - Shaw - McTominay - Fred - Pogba - Fernandes - Rashford - Cavani

 

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold - Fabinho - Kabak - Robertson - Thiago - Wijnaldum - Milner - Salah - Firmino - Mané

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-1

 

A mérkőzést a Spíler 1 TV élőben közvetíti.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!