A MUST nyílt levele Joel Glazernek

A Manchester United Szurkolók Szövetsége (MUST) nyílt levelet írt Joel Glazer társelnöknek, arra ösztönözve a Manchester United tulajdonosait, hogy kezdeményezzenek egyeztetést a szurkolókkal a vasárnapi, Old Traffordon történt események megismétlődésének elkerülésére.


A MUST elmondása szerint nem akarnak újabb tüntetéseket, mint amilyen a vasárnapi, Liverpool elleni bajnoki rangadó elhalasztását is eredményezte és egy négy pontos előrehaladási tervet tettek közzé.

 

Vasárnap több, mint 1000 szurkoló tüntetett az Old Traffordon kívül, míg néhány százan közülük be is törtek a stadion területére és a pályán randalíroztak az ősi rivális elleni összecsapást megelőzően.

 

A mérkőzésre eredetileg magyar idő szerint 17:30-tól került volna sor, de már korábban a kezdési időpont elhalasztása mellett döntöttek a szervezők, majd fél 7-kor a mérkőzés teljes halasztását jelentették be. Az egyeztetések továbbra is folynak arról, hogy milyen új időpontban lehetséges megrendezni a találkozót. Az eseményeket vizsgálja az FA is.

 

"Tegyük tisztába azt, hogy senki nem akarja a tegnapi, Old Traffordon történt események újbóli megismétlődését" - kezdődik a MUST nyílt levele.

 

"A történtek a családja 16 éves klub tulajdonlásának betetőzése, amely keretében adósságba és hanyatlásba kerültünk, mi pedig még inkább figyelmen kívül hagyottnak és kiszorítottnak éreztük magunkat."

 

"16 év után a Glazer család egyetlen tagja se kezdeményezett még egy egyeztetést se velünk, a klub Szurkolói Szövetségével."

 

"Tegnap az ebből fakadó frusztráció elérte a gyújtópontját. Mi támogatjuk a szurkolók szabályok betartásával történő tüntetését és bár személyesen nem voltunk szemtanúi ilyen eseteknek, de természetesen nem tudjuk elnézni az erőszak semmilyen formáját sem."

 

"Egyikünk se akarja ennek a folytatását. Mindannyiunknak van sokkal jobb dolga is. Szóval meg kell találnunk az előre haladás lehetséges módját."

 

 

A terv keretében elköteleződést kérnek a Kormányzat futball irányítással kapcsolatos, szurkolók által vezetett felülvizsgálatához, a futball klub érdekeinek védelmében független igazgatók kinevezését kérik, illetve működjenek együtt a MUST-tal és a szurkolókkal egy szurkolói tulajdonszerzést lehetővé tevő rendszer kialakításában és konzultáljanak a szezon bérlettel rendelkező szurkolókkal minden nagyobb, klubot érintő változtatást megelőzően.

 

A MUST péntekig kért nyilvános és írásos választ a levelére.

 

"Ez az egyetlen mód arra, hogy továbblépjünk ezen a problémán. Erősen javasoljuk, hogy fogadják meg" - zárul a levél.

 

A MUST Glazer családnak küldött 4 pontja:

1. Önként és nyíltan köteleződjenek el és támogassák a Kormányzati kezdeményezésű, szurkolók által vezetett futball irányítással kapcsolatos felülvizsgálatot és használják ki ezt a lehetőséget arra, hogy a jelenlegi tulajdonosi struktúrát a szurkolók számára kedvezővé állítják vissza.

2. Azonnal nevezzenek ki az igazgatói tanácsba független igazgatókat, akiknek egyetlen céljuk, hogy a klub, mint futball klub érdekeit védjék, nem a részvényesekét.

3. Nyíltabban működjenek együtt a Manchester United Szurkolók Szövetségével (MUST) és a szurkolókkal annak érdekében, hogy létrejöjjön egy mindenki számára hozzáférhető részvényesi rendszer és ezekhez a részvényekhez ugyanolyan szavazati jogok kapcsolódjanak, mint amilyenekkel a Glazer család is rendelkezik. Amennyiben a szurkolók részéről erre igény és hajlandóság mutatkozik, úgy azt üdvözölniük kell és nem akadályozhatják meg, hogy adott esetben a Glazer család kisebbségbe kerüljön vagy netán teljesen kivásárolják a klubból.

4. Vállaljanak teljes körű egyeztetéseket szezonbérletesekkel bármilyen, a klub jövőjét nagy mértékben megváltoztató döntés meghozatala előtt, köztük arról is, hogy milyen sorozatban vegyenek részt.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!