A klub közleménye a szurkolói tüntetéssel kapcsolatban

A tegnapi események során a szurkolók élni szerettek volna a tüntetés és a békés véleménynyilvánítás jogával. Néhányan azonban a Lowry Hotelnél megzavarták a csapat felkészülését és magát a mérkőzést is, miután az Old Traffordra is betörtek.


Azon állítások, melyek a mainstream médiában megjelentek azzal kapcsolatban, hogy a tüntetők a klub munkatársai által kinyitott kapukon keresztül jutottak be a stadionba, teljesen valótlanok. Ők a stadion előtt lehelyezett akadályokat és biztonsági személyzetet megkerülve a müncheni alagút tetejére felmásztak és az alagút végén lévő kapukat betörve jutottak be az épületbe és a pályára.

 

A betörés másik helyszíne a mozgáskorlátozottak számára kialakított felvonó volt, melynek ajtaját szintén feltörték és így a szurkolók egy másik csoportja pedig bejutott a lelátóra.

 

A szurkolók többsége elítéli ezeket a bűncselekményeket, valamint a klub dolgozói, a rendőrség és más szurkolókkal szemben tapasztalt erőszakot. Ezek rendőrségi ügyekké válnak. A klub nem óhajt a békés tüntetőkkel szemben büntetést alkalmazni, de együtt fog működni a rendőrséggel a bűncselekményekben résztvevők azonosítása érdekében és az így foganatosított szankciók mellett saját hatáskörben is büntetni fogja azokat az azonosított elkövetőket, akik bérlettel rendelkeznek.

 

Az elmaradt találkozó átütemezéséről majd a Premier League illetékeseivel folytatott egyeztetést követően adunk ki közleményt, ahogy az esetleges következményekről is.

 

Természetesen elkötelezettek vagyunk arra vonatkozóan, hogy a megfelelő fórumokon párbeszédet folytassunk a szurkolóinkkal.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!