A szurkolók a szponzorok bojkottjára készülnek

A Glazer család elleni ellenszenv miatt a Manchester United szurkolói bejelentették, hogy bojkottálni fogják a Manchester United szponzorait.


A szurkolók vasárnapi tüntetése miatt el kellett halasztani a United Liverpool elleni bajnokiját, miután a tüntetésen résztvevők közül néhányan betörtek a stadionba. A csapat és az edzői stáb pedig a Lowry Hotelben ragadtak, a környező utcák lezárása miatt.

 

A United szurkolói tulajdonosváltást követelnek és a szponzorokhoz intézett nyílt levelükben minden támogatót "célpontnak" neveztek meg, mivel arra törekednek, hogy a tulajdonosokat a klub eladására kényszerítsék. Az események kiváltó oka, azaz az utolsó csepp a pohárban a klub Szuperliga csatlakozása volt.

 

A kedden közzétett nyílt levél a következőt tartalmazta: "Tizenhat évvel ezelőtt a Manchester Unitednek nem voltak adósságai. Mióta a Glazer család tulajdonába került a klub az adósság 1,5 milliárd fontra nőtt. A Glazer család jelenlegi kereskedelmi partnereiként Önök a szurkolók legális célpontjai, mivel az Önök által fizetett szponzori összegek nem kerülnek befektetésre a csapatba, hogy a United képes legyen versenyezni a legjobb klubokkal."

 

"Az Old Trafford és az Akadémia is fejlesztésre szorulna, viszont a tulajdonosok ezzel szemben az érdektelenség szobrai. A szponzorok pénzét adósságrendezésre és osztalékfizetésre használják és parazitaként élősködnek a klub vagyonán."

 

A Manchester Unitednek jelenleg 23 globális szponzora is van. Többek között a Chevrolet, az Adidas, a DHL és a Marriott Hotel és számos regionális megállapodás is van különböző támogatókkal világszerte. Márciusban pedig bejelentették, hogy a TeamViewer logója fog a Chevrolet helyére kerülni és az üzlet egy öt éves szerződést hoz magával, aminek értéke 235 millió font.

 

 

A szponzoroknak szóló levél így folytatódott: "A Manchester United szurkolói bojkottálni fogják a termékeiket és törekedni fognak arra, hogy a versenytársak márkáit használják, ameddig nem szüntetik be a kereskedelmi kapcsolatot a Glazer családdal. A Manchester United szurkolói világszerte szenvedélyesek és hűségesek. Szponzorokra szükség van, de a Glazer családdal folytatott kereskedelmi tevékenység aláássa a sikeres és valós társulást. A szurkolók viszont kiállnak a klub érdekei mellett."

 

Eközben a rendőrség közölte, hogy van gyanúsítottjuk a zavargásokkal kapcsolatban, ezen belül pedig egy férfit azzal vádolnak, hogy tűzijátékot dobált a Lowry Hotel utcájában és akadályozta a csapat kijutását az épületből. A nyomozás a hatóság tájékoztatása szerint folyamatban van és elmondásuk alapján 12 rendőr sérült meg a vandálok miatt.


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!