Ole: Lehet betörik Greenwood orra

Ole Gunnar Solskjaer viccesen megjegyezte, hogy Mason Greenwoodnak fel kell készülnie akár az orrtörésre is, ha a Manchester United középcsatára szeretne lenni.


Az Akadémia tehetsége számos poszton megjelent a szezon során, leggyakrabban pedig a jobb szélen kapott szerepet. A 2020/21-es szezon nehezen kezdődött számára, azonban az idény végére magára talált és a hónap játékosa szavazáson is a második helyen végzett Edinson Cavani mögött.

 

Április során 7 meccsen 5 gólt jegyez a United fiatalja, aki kiválóan teljesít és esélyes, hogy az Európa-liga elődöntőjének visszavágóján is fontos szerepe lesz a Róma ellen. A Stadio Olimpicoban megrendezésre kerülő találkozó lehet Mason 100. szereplése a United első csapatában, bár ezt a mérföldkövet már a Liverpool ellen is elérhette volna, ha a mérkőzést nem halasztják el.

 

 

Solskjaer a sajtótájékoztatóján elmondta, hogy már a Liverpool elleni mérkőzés előtt megkérte Masont, hogy szerezzen győztes gólt az ősi rivális ellen és elmagyarázta neki, hogy pontosan mit is várnak tőle. "A Liverpool meccs előtt beszélgettünk azzal kapcsolatban, hogy az lett volna a 100. meccse a felnőtt csapatban és abban maradtunk, hogy győztes gólt fog szerezni, de minimum betalál. Eddig is ezt csinálta, gólokat szerez."

 

"Nagyon sokat fejlődött a játéka a frontvonalban. Okosan és tisztán játszik. Segíti a társait és jó döntéseket hoz. Természetesen előfordulhat, hogy középcsatár lesz és amiatt arra is fel kell készülnie, hogy a védők a nyakán lesznek és benne van a pakliban az is, hogy egy-egy ütközetkor kisebb sérülést is összeszedhet, de muszáj odatartania az arcát és előfordulhat, hogy betörik az orra. Jóképű fiú és nem tudom mennyire akarja ezt" - nevetett Ole. "Rengeteg dolgunk van még vele, de az alapja a fejlődésnek az, amit eddig is csinált. Még csak 19 éves, de már most is kiválóan viselkedik az edzéseken, nagyon-nagyon elégedett vagyok vele."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!