Bruno: Legközelebb 3 assziszt, 2 gól

Az AS Roma elleni 6-2-re megnyert múlt heti Európa-liga elődöntő első mérkőzésnek a két gólt és ugyanennyi asszisztot jegyző Bruno Fernandes volt az egyik hőse, ettől függetlenül visszautasítja azt az állítást, hogy az lett volna a legjobb teljesítménye vörös mezben.


A portugál karmester hihetetlenül magas elvárásokat támaszt saját maga felé és ez is az egyik oka annak, hogy 2020 januári Old Traffordra érkezése óta hihetetlenül sikeres az ő manchesteri karriere.

 

A csapat 18-asa olthatatlan vágyat érez a folyamatos fejlődésre, így most már az egy mérkőzésen elért "két gól, három gólpassz" az új célja, magyarázta a rómaiak elleni visszavágót megelőző szerdai hivatalos sajtótájékoztatón.

 

Amikor arról kérdezték, hogy a szezonban lejátszott 50 mérkőzés után nehéz-e számára fenntartani a top formát, Fernandes olyan gyors válasszal szolgált, amely jól példázza a személyiségét.

 

"Abban reménykedem, hogy a következő szezonban újra 50 meccsen játszhatok" - mondta hajthatatlanul Bruno az újságíróknak.

 

"Őszintén, számomra, ha egy ilyen klubban játszol, akkor az általad képviselt minőségi szintnek is magasnak kell lennie. Számomra a Roma elleni játékom nem volt a legjobb, de a számok nyelvén igen, mert először szereztem két gólt és adtam két gólpasszt."

 

"Természetesen egy jó meccs volt. Azt gondolom, hogy egyénileg is nagyon jól játszottam. Én fejlődni akarok - úgyhogy talán legközelebb összejön a három assziszt, 2 gól is. A legfontosabb dolog számunkra az, hogy milyen módon tudunk nyerni és hogy közelebb vagyunk ahhoz, hogy trófeát szerezzünk."

 

 

Miközben videókonferencián keresztül nyilatkozott újságíróknak, Fernandes sokatmondóan beszélt a csapat két másik kulcsembere, Paul Pogba és Edinson Cavani mellett nyújtott teljesítményeiről is.

 

"A minőségi játékosok mindig minőséget hoznak egy csapatba" - tette hozzá.

 

"Mi mindannyian tudjuk, hogy Paul és Edi mit képesek hozzátenni a csapathoz. Mind tudjuk, hogy milyen kvalitásokkal rendelkeznek. Az emberek néha kételkedhetnek bennük, de mi csapatként ilyet soha nem teszünk. Mi tudjuk, hogy mit képesek hozzátenni a játékunkhoz. Az a legfontosabb, hogy ezzel mindenki tisztában van."

 

"Nem számít, hogy hol van a helyed, mindenkinek van mondanivalója. A legfontosabb dolog a csapat által az elmúlt néhány hónap során bemutatott fejlődés, de még mindig sok mindenben javulhatunk."

 

"Ők és a képességeik nagyon fontosak számunkra - nagyon nehéz hasonló minőséget találni a piacon jó áron. Szerintem mindenki tudja, hogy a segítségükkel a csapat egyre erősödik, az pedig nagyon fontos számunkra, hogy a legjobb játékosainkat megtartva csapatként is tovább tudjunk fejlődni."

 

Fernandes a vasárnapi, Liverpool elleni bajnoki rangadó elhalasztásához vezető szurkolói tüntetésről is szót ejtett, elárulva, hogy a játékosok csalódottak voltak, amiért nem léphettek pályára.

 

 

"Természetesen ez számunkra nagyon nehéz volt, mert mi játszani akartunk."

 

"Számunkra minden erről szól. Nagyszerűen felkészültünk egy nagy mérkőzésre és természetesen egy ilyen összecsapáson játszani mindig nagy megtiszteltetés."

 

"A csapat játékra készen állt. Nagyszerű hetünk volt, előtte nagyon jól játszottunk a Roma ellen, az önbizalmunk az egekben volt. Az ilyen dolgokról [tüntetés] nincsen mit mondanunk."

 

"A szurkolóknak megvan a saját hangjuk és szerintem ez volt számukra a legjobbnak tűnő megoldás, így meg is tették, nekünk pedig erről nincs mit mondanunk. Mi a játékra koncentrálunk és hogy a lehető legtöbbet tegyük a klubért."

 

Bruno azt az értesülést is tagadta, hogy vasárnap beszélni akart volna a csapat hotelje előtt tüntető szurkolókkal, elárulva, hogy éppen egy Serie A meccset nézett a hotelszobájában.

 

"Nem a barátod volt az, aki ezt már korábban megkérdezte?" - kérdezett vissza Fernandes az újságírónál.

 

"Ő csinált ebből hírt. De nem tudom ezt kitől hallotta."

 

"Én a szobámban voltam és meccset néztem, mert az Udinese játszott a Juventusszal. Egyszer sem próbáltam meg kimenni; senki se próbált meg. Mi azt tettük, amit a biztonságiak mondtak nekünk. Mi csak a szobáinkban maradtunk. Hogy valaki megpróbált-e kimenni, azt nem tudom. Én nem láttam senkit, aki megpróbált volna kimenni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!