Rashford: Hiányzik egy újabb trófea

Marcus Rashford szerint a Manchester United a ma esti, Róma elleni találkozót meg akarja nyerni, majd a gdanski fináléban pedig magasba szeretnék emelni a győztesnek járó trófeát.


A 23 éves játékos felnőtt pályafutása kezdetén már élvezhette az Európa-liga megnyerésének sikerét, hiszen tagja volt a 2017-ben a sorozatot megnyerő csapatnak. Emellett Rashford már megnyerte az FA-kupát, a Ligakupát és az angol Szuperkupát is.

 

Szeretne ismét győzedelmeskedni és elhódítani a Vörös Ördögökkel a második számú európai sorozat megnyeréséért járó díjat. Ehhez a United már egy lépést meg is tett, hiszen a Róma ellen 6-2-ra győztek az Old Traffordon. Ha Solskjaer csapata nem hibázik nagyot ma este, akkor a United bejut a sorozat fináléjába, ahol a Villarreal, vagy az Arsenal lesz az ellenfele május 26-án, Lengyelországban.

 

Az első mérkőzést megelőzően Rashford részt vett egy kérdezz-felelek interjúban a szurkolókkal és az afrikai Mogamat kérdésére, hogy mit jelentene számára május végén a magasba emelni a trófeát, a következőt válaszolta: "Azt hiszem, trófeákat nyerni a legnagyobb dolog. Ha sikerülne megnyerni az Európa-ligát, az jó irányba lendíthetné tovább a csapatot. Az lemúlt két évben közel voltunk mindig, de a befejezés nem sikerült jól egyszer sem."

 

"Játékosként azt tudom mondani, hogy hiányzik a trófeák megnyerésének érzése. Sokszor csak egy trófeára van szükséged ahhoz, hogy átlépj egy bizonyos határt és a jó mederbe tereld a dolgokat."

 

 

A Premier League-nek adott interjújában felkérték a támadót, hogy meséljen vágyairól a szezon hátralévő részében.

 

"Azt gondolom, hogy egyszerre csak egy mérkőzéssel szabad foglalkoznunk. A cél természetesen az, hogy a hátralévők közül minél több meccset szeretnénk megnyerni. Igyekeztünk és sikerült is következetesnek lennünk ebben az idényben, viszont néhány meccsen cserben hagytuk saját magunkat és voltak olyan nagy meccseink, amin nem voltunk képesek átlépni azt a határt, ami a sikert eredményezhette volna számunkra."

 

"Ez benne van a fociban, de a lényeg, hogy csapatként mind egyek vagyunk. Összetartottunk az egész szezonban és ez mindenképp pozitív a klub számára."

 

Rashford reményei szerint pályára léphet Rómában is annak ellenére, hogy kisebb sérüléssel bajlódik. Az elhalasztott Liverpool elleni találkozón be is került a csapatba és az elmúlt hetekben is jó formában játszott. Marcus a 24 fős utazó keret tagja volt, akik elindultak Olaszországba. A keretből Daniel James maradt még ki sérülés miatt Jones és Martial mellett.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!