Solskjaer Maguire állapotáról

Izgalommal várják a Manchester Unitednél a választ arra a kérdésre, hogy milyen súlyosan sérült meg a csapat kapitánya, Harry Maguire az Aston Villa ellen 3-1-re megnyert idegenbeli találkozón.


A kapitány El Ghazi szabálytalanságát követően sérült meg a mérkőzés második játékrészében, mely mérkőzésen a Vörös Ördögök ismét hátrányból felállva tudtak végül 3-1-re győzni. Ezzel a United továbbra is őrzi idegenbeli veretlenségét az idei bajnoki szezonban. Bár az ápolást követően Maguire próbált továbbjátszani, a védőt végül a 78. percben Eric Bailly váltotta.

 

Solskjaert megkérdezték, hogy a sérülés kizárhatja-e Harry-t a szezon hátralévő meccseiről, beleértve a Villarreal elleni Európa-liga döntőt is május 26-án.

 

"Remélem, hogy velünk lesz a döntőben, de még nem tudok biztosat mondani" - kezdte Ole. "Meg kell vizsgálnunk a sérülését, lehet néhány hét, lehet csak néhány nap. Ki tudja? Nem vagyok orvos, de holnap ellenőrizni fogjuk az állapotát és megvizsgáljuk őt."

 

"A bokája környékén érte az ütés, azt hiszem az ellenfél ráesett. Valószínűleg meghúzódott a bokája."

 

 

A sérülés miatti csere azt is jelenti, hogy Maguire eddigi sorozata, amelyben a Unitedhez való igazolását követően egyetlen másodpercet sem hiányzott csapata bajnoki mérkőzéseiről megszakadt. Mivel nem játszotta végig a találkozót, most a korábbi United játékossal, Garry Pallisterrel osztozik a rekordon. A dolog érdekessége, hogy Pallister rekordja is az Aston Villa ellen szakadt meg és azon a találkozón is 3-1 lett a végeredmény, igaz, ott a Villa nyert az 1995/96-os szezonban.

 

"Harry kiválóan teljesített és szinte hihetetlen, hogy mennyi percet játszott. Nagyon jó fizikuma van és erős. Sajnos ma egy szerencsétlen esetnél nem jól jöttek ki neki a dolgok. Nem tudom mennyire komoly a sérülése. Lehet, hogy kedden már újra elérhető lesz, lehet, hogy nem."

 

A United kedd este Maguire korábbi csapata, a Leicester ellen lép pályára az Old Traffordon, majd rá két nappal érkezik a Liverpool is az Álmok Színházába. A menedzser már korábban is elmondta, hogy Harry valószínűleg nem fog minden mérkőzésen játszani, bár nem igazán így képzelte el a kapitány pihentetését, akinek szereplése a soron következő találkozókon most kétséges.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!