Greenwood: Biztosra megyek, hogy senki ne tudja megdönteni a rekordomat

Miután a Manchester United történetének legjobb tizenéves góllövője lett, Mason Greenwood megfogadta, hogy a jövőben mindent elkövet azért, hogy ezt a rekordját ne legyen képes bárki megdönteni.


Egy gyönyörű lefordulást követően Greenwood vezetéshez juttatta csapatát a Villa Parkban vasárnap délután. A Vörös Ördögök az első játékrészben ugyan hátrányba kerültek Traore góljával, de a második félidőben gyorsan egyenlítettek Fernandes büntetőjével és pár perc elteltével már a vezetést is megszerezték Greenwood találatával.

 

Ez volt a 19 éves fiatalember 5. gólja legutóbbi 5 meccsén és így elmondható, hogy Mason pont a legjobbkor jött újra formába a szezon végéhez közeledve.

 

"Remek gól volt" - ismerte el Greenwood visszagondolva a második félidőben szerzett találatára. "Tudtam, hogy a védő próbál szorosan fogni, de sikerült lefordulnom róla, amivel előnybe kerültem. Úgy érzem, hogy jól teljesítettem ma és elégedett vagyok a gólommal is."

 

"Bízom benne, hogy tovább tudom folytatni a gólszerzést. Mindig megpróbálok gólokat szerezni, nehogy jöjjön valaki majd és megdöntse a rekordomat. Örülök minden egyes találatnak."

 

Eddig Wayne Rooney volt a legeredményesebb tinédzser a Unitednél 15 góllal. Greenwood pedig néhány hét alatt szépen felzárkózott rá és ki is egyenlített. A fiatal támadónak még 6 hónapja van, hogy tovább növelje góljainak számát, mielőtt betölti a 20. életévét október 1-én.

 

A Villa elleni győzelemmel a United már 31 pontot szerzett idén hátrányból felállva bajnoki találkozókon, ugyanakkor Greenwood figyelmeztetett, hogy ez azért nem az ideális helyzet.

 

"Van ez a rossz szokásunk, ami nem is olyan rossz, ha végül sikerül a fordítás és megszerezzük a 3 pontot, de kár, hogy csak egy bekapott gól után ébredünk fel."

 

"Tudjuk, hogy képesek vagyunk mindig felállni, akárcsak a második félidő alatt is, de ezen dolgoznunk kell, hogy a jövőben ne azért kelljen küzdeni első körben, hogy egyenlítsünk. Mindig hiszünk abban, hogy képesek vagyunk megszerezni a győzelmet, ahogy most is. Paul zseniálisan harcolta ki a büntetőt, amiből sikerült egalizálnunk, azt pedig már tudjuk, hogy Bruno ezeket belövi. Ezzel is sikerült növelnünk az önbizalmunkat. Ezután pedig már jól játszottunk és a 3 pontot is megszereztük."

 

 

Greenwoodot Edinson Cavani váltotta a 65. percben, ami azt is jelentheti, hogy a soron következő, Leicester elleni bajnokin is kezdőben lehet a fiatal támadó. Cavani pedig ismét fantasztikusan szállt be a padról a meccsbe és végül Rashford beadásából fejjel vette be a Villa kapuját, találatával pedig el is döntötte a találkozót. Greenwood korábban már beszélt arról, hogy mennyire büszke arra, hogy Cavanitól tanulhat és a mentorának tekinti az uruguayi játékost.

 

"Pontosan azt csinálta, amit a Rómával szemben is. Mindig tudni lehet, hogy mire készül és mégsem tudják megállítani. Még nézni is jó őt a padról. Tudják mire képes, tudják, hogy veszélyes és nem tudnak vele mit kezdeni. Sokat tanulunk tőle... én, Rashy és Amad is és felnézünk rá."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!