FA Youth Cup: Sheffield 2-2 United

A United 2-2-es döntetlent ért el a Sheffield United otthonában az Ifjúsági FA Kupa döntõjének elsõ felvonásán.


A mérkõzést közel 30.000 nézõ tekintette meg, köztük Sir Alex Ferguson is. A fiatalok kétszer szereztek vezetést a mérkõzés folyamán Jesse Lingard és Will Keane révén, de az ellenfél Callum McFadzean és Jordan Slew góljaival mindkét alkalommal válaszolni tudott.


A kezdõ sípszót követõen a United nagy erõkkel kezdett támadni, 25 másodperc elteltével már egy szabadrúgást is kiharcoltak, és az 1. perc elõtt már 2 szögletet végezhetett el a csapat. A vendégek impozáns kezdése ellenére azonban az elsõ lehetõség a hazai csapat elõtt adódott, amikor Slew beadását követõen Corey Gregory fejelt nem sokkal a kapu fölé.


A United 3 elpazarolt lehetõség után végül a 14. percben talált be egy érdekes góllal, Pogba ívelte középre a labdát, Lingard érkezett és talpalta le a földre a labdát, amely eltalálta a kivetõdõ kapust, visszapattant a United szélsõjére, és onnan szállt a kapu felé. Harry Maguire a gólvonalról a felsõ kapufára fejelte a kapu felé hulló labdát – bár a visszajátszásokon úgy tûnt, hogy a kezét is használta – és a játékvezetõ végül gólt ítélt. (0-1)


Valószínûleg a Pengések is jobban örültek a játékvezetõ döntésének, mint ha büntetõt és piros lapot ad az eset miatt. Maguire nem sokkal késõbb Ravel Morrison próbálkozását hárította, aki egy kontratámadás alkalmával futott le a jobb szélen 50-60 méter alatt mindenkit, majd a tizenhatoson belülrõl próbálkozott, a kapus mellett el is tudta gurítani a labdát de a visszaérkezõ védõ a gólvonal elõl tisztázott.

 


Késõbb a United csapatkapitánya, Tom Thrope tisztázott a gólvonalról egy szögletet követõen, és sokáig úgy tûnt a United elõnnyel vonulhat az öltözõbe, ám ekkor McFadzean szerzett labdát a középpályán, megiramodott a kapu felé, és jó 25-30 méterrõl laposan a jobb kapufa mellé bombázta a labdát, Johnstone kapus tehetetlen volt. (1-1)


A második félidõben Pogba elõtt tömörültek a tizenhatoson belül a védõk és támadók egyaránt, amikor is a francia gondolt egyet, alányúlt a labdának és kiemelte a tizenhatos szélénél érkezõ Lingard elé azt, aki kapásból félmagasan a kapu elé passzolt. A labda talán hosszú lett volna Will Keane számára, azonban a kivetõdõ kapus éppen annyira ért hozzá a szélrõl beérkezõ labdának, hogy a fiatal csatár lábára üsse azt, aki így könnyedén passzolt az üres kapuba ballal. (1-2)


A United nem örülhetett sokáig a vezetésnek, egy elõreívelést követõen Slew elõtt adódott kapura lövési lehetõség, aki élt is ezzel, lövése Thorpe lábán megpattanva hullott védhetetlen ívben Johnstone kapujába. (2-2)


3 perccel késõbb az addig kiválóan játszó, fürge és tarthatatlan bal szélsõ Gyliano van Velzen sérült meg, helyére John Cofie érkezett.


Késõbb több lehetõség is adódott a United játékosok elõtt, elsõsorban Tunnicliffe veszélyeztethetett volna, ha lövései kissé pontosabbak, ám a United fiataljai elõtt még a 4 perces hosszabbítás végén is óriási lehetõség adódott. Ravel Morrison, Will Keane és John Cofie vezethették a labdát létszámfölényben 2 Sheffield védõre, Keane el is vitt 1 védõt Morrison elõl, aki azonban a jobb szélen üresen futó Cofie helyett a cselezést választotta, de hosszan tolta meg a labdát és kisodródott. Becsúszva még ugyan elérte a labdát, de a kimozduló kapus ekkor már csak néhány centiméterre volt tõle és zárta a szöget, így az alapvonalon túlra pattant róla a labda.


A kétkörös döntõ visszavágóját május 23-án, azaz jövõ hétfõn rendezik az Old Traffordon 20:30 perces kezdéssel. A mérkõzés amennyiben lehetõségünk nyílik rá, megtekinthetõ lesz honlapunkon a Fanatics TV-ben.


United: Johnstone; M.Keane, McGinty, Thorpe, Fornasier; Lingard, Pogba, Tunnicliffe, Morrison, van Velzen (Cofie 75); W.Keane.

 

Összefoglaló

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!