Fokozott biztonsági intézkedések a Liverpool elleni találkozón

A Manchester United fokozott biztonsági intézkedésekre készül a Liverpool elleni találkozóra, mivel várhatóan ismét szurkolói tüntetés lesz a mérkőzést megelőzően a stadion előtt.


Egy névtelenség mögé bújó szurkolói csoport arra biztatja a United szimpatizánsait, hogy ismét gyűljenek össze az Old Trafford előtt a csapat csütörtöki, Liverpool elleni találkozója előtt. Mint közismert, a találkozót egyszer már elhalasztották, miután a feldühödött tüntetők egy része betört a stadionba, valamint a csapat sem tudta elhagyni a szállodát, ahol a mérkőzések előtt szoktak gyülekezni. A szurkolók a tüntetéssel a Glazer család elleni érzéseiknek kívánnak ismét hangot adni.

 

A zavargások óta már fokozta az Old Trafford védelmét a klub és barikádok, kordonok találhatók a stadion körül, főként a müncheni alagút környékén, valamint a mozgáskorlátozottak belépésére szolgáló kapunál. Ezeken a belépési pontokon keresztül jutottak be a tüntetők legutóbb a stadionba és a lelátóra.

 

Az elmúlt hetekben a szurkolók folyamatosan hangot adnak a klub tulajdonosai iránt érzett ellenszenvüknek és a végül kudarcba fulladt Szuperliga csatlakozással kapcsolatos véleményüknek. A szurkolói csoport arról beszélt, hogy a most csütörtöki rangadó előtt szerintük nagyjából 10000 szurkoló fog kilátogatni az Old Traffordra. A legutóbbi alkalomkor nagyjából 2000 szurkoló gyűlt össze.

 

 

A Liverpool elleni találkozó egyébként a 2. hétközi meccse lesz Solskjaer csapatának ezen a héten, miután kedden a Leicestert fogadják a Vörös Ördögök a 36. fordulóban. A rangadó pedig a tervek szerint csütörtök este 21:15-kor kezdődik magyar idő szerint.

 

A stadion mellett a klub a carringtoni edzőközpont biztonságát is fokozta, miután oda is betörtek a dühös szurkolók az elmúlt időszakban. Nagyjából 20 United szimpatizáns jutott be az edzőközpont területére és különböző transzparenseket helyeztek el. Az eset miatt a rendőrséget is kihívták a létesítménybe.

 

A csütörtökre szervezett tüntetés az első lesz azóta, hogy Joel Glazer kijelentette, elkötelezett a szurkolókkal folytatott párbeszédre és együttműködésre. Emellett pedig ígéretet tett arra is, hogy a jövőben a klub kommunikációja is erősebb lesz az érintettek felé. Erre válaszoltak is a szurkolók és egy konzultációra hívták meg a tulajdonost, aki azt is megírta levelében, fel akarja gyorsítani a szurkolói részvényesek tulajdonjogával kapcsolatos megbeszéléseket.

 

A Sky Sports információi szerint a United tárgyalásokat folytatott a Hut Group érintettjeivel szponzori szerződés kapcsán, amely az értesülések szerint idén június végét követően léphetett volna életbe, azonban a vállalat kihátrált a tárgyalásokból a szurkolói zavargásokra hivatkozva. Ezeket az információkat egyébként hivatalosan sem a Manchester United, sem a Hut Group nem erősítette, vagy cáfolta meg. Egészen pontosan az érintettek nem voltak hajlandóak nyilatkozni az adott kérdésben.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!