Manchester United 2-4 Liverpool

Ezúttal a United szerzett vezetést, ám utána négyet kapott, így még kell izgulni a második helyért.


A korábban a szurkolók miatt elhalasztott találkozó előtt is tüntetés zajlott az Old Trafford előtt, de ezúttal szerencsére nem törtek be a stadionba a "drukkerek".

 

Jó iramban indult a találkozó és szerencséje is volt a Unitednek, hogy a 3. percben nem ítélt büntetőt a Poolnak Anthony Taylor, amikor Firmino labdáját Bailly blokkolta, majd a kezéről szögletre pattant.

 

A 6. percben Cavani előtt adódott nagy lehetőség, azonban 17 méterről a kapu mellé gurított a csatár.

 

A 10. percben Pogba hosszú átadással játszotta meg Rashfordot, aki a felfutó Wan-Bissakát szöktette, az angol bekk visszagurított Fernandesnek, a támadó lövésre szánta el magát, amiben Phillips rendkívül sután ért bele, így róla pattant be a játékszer a vendégek kapujába, 1-0 a Vörös Ördögöknek.

 

Az első negyedóra környékén a vendégek letelepedtek ellenfelük térfelén, percekig ott tudtak passzolgatni, azonban Henderson kapuja nem forgott veszélyben.

 

Huszonhárom percet kellett várni az első liverpooli helyzetre, Alexander-Arnold nagyszerűen ívelt a védők mögé, Jota érkezett, de Henderson nagyot védett.

 

A 26. percben egy szöglet után Bailly ment a labdáért, Phillips nagyot esett, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott, de még ehhez volt 1-2 "szava" a VAR-nak is. Taylor visszavonta korábbi ítéletét, maradt az 1-0 és a United jöhetett az eset után.

 

Az első 30 perc után egy manchesteri szöglet végén Pogba bólintott a hosszú kapufa irányába, de nem talált kaput, Cavani pedig lemaradt a labdáról.

 

Gyors liverpooli támadást láthattunk, amit Jota egy lövéssel zárt le, Henderson a léc fölé tolta a labdát. A szöglet jól szállt be a kapu elé, volt gond a védekezéssel, Phillips lőtt, Jota ösztönösen, sarokkal ért a labdába, ami így a hálóban kötött ki, 1-1.

 

Sajnos Rashford ma is hozta azt az ötlettelen, önző játékát, ami az utóbbi hónapokban jellemző rá. Nagyon sok támadás rajta megy el, vagy a rossz döntései, vagy a rossz kivitelezései miatt.

 

A 41. percben Pogba két embert rázott le magáról, majd váratlanul lőtt egyet, de sajnos csak az oldalháló rezdült.

 

Három perc ráadás következett, az utolsó percben Alexander-Arnold szabadrúgása nagyon jól szállt a kapu elé, Firmino fejelt, pontosan a kapuba. Fordított a Pool.

 

Fordulás után elképesztő, milyen labdaeladásokat produkáltak a manchesteriek, ezekre lecsaptak a vendégek, a jobb bekk lőtt, Hendersonról kijött a labda, Firmino érkezett és a kapuba lőtt, 3-1 a Liverpoolnak.

 

Teljes tanácstalanság volt fellelhető a hazaiknál, képtelenek voltak a labdakihozatalokra, nagyon pontatlanul játszottak.

 

Az 59. percben Jota eldönthette volna a találkozót, de kapufát lőtt ordító helyzetből. Totális csőd a védelem, Bailly helyezkedése sokszor kritikán aluli, Fred a középpályán szórja a labdákat a vendégeknek...

 

Liverpooli kontra, Wan-Bissaka nagyot ment, majd eladja a labdát, Alexander-Arnold bombáját Henderson hárítja.

 

A 68. percben csodálatos támadást vezetett a United. Ideje volt, mert a félidő eddig nem a hazaiakról szólt. Fernandes átlépéssel zavarta meg a vendégek védelmét, Cavani remekül indította Rashfordot, az angol pedig a kapujából kirobbanó kapus mellett elgurítva gólt szerzett, 2-3.

 

Két perccel később egyenlíthetett volna a csapat, nagy kavar volt a Pool védelmében, Greenwood lőtt, a gólvonalról mentettek.

 

A cserként beállt Mane kapott hatalmas labdát, csak Henderson volt vele szemben, de a kapus elképesztően nagyot védett.

 

Kiváló helyről végezhetett el szabadrúgást Solskjaer csapata, Fernandes és Rashford állt a labda mögé, előbbi tekert, de fél méterrel kapu fölé lőtt.

 

Labdavesztés után Jones indította egyből Salah-t, aki előtt óriási üres terület volt, Henderson nem jött ki a kapujából, a csatár így is el tudta tekerni a hálóőr mellett.

 

A végén még Rashford ismételhette volna meg azt, amit gólja előtt tett, azonban ezúttal a kapufa mellé lőtt.

 

Jól indult a meccs, megszerezte a vezetést a United, ám azután a Pool kihasználta a hibákat.

 

 

Premier League, 34. forduló
Manchester United 2-4 Liverpool
Old Trafford

 

Vezette: Anthony Taylor

 

United: Henderson - Wan-Bissaka, Bailly(Matic 86.), Lindelöf, Shaw - McTominay, Fred(Greenwood 63.) - Rashford, Fernandes, Pogba - Cavani
Nem használt cserék: De Gea, Telles, Williams, Tuanzebe, Mata, van de Beek, Amad

 

Pool: Alisson - Alexander-Arnold, Phillips, Williams, Robertson - Thiago, Fabinho, Wijnaldum(Jones 74.) - Salah(Williams 92.), Firmino, Jota(Mane 74.)
Nem használt cserék: Adrian, Kelleher, Shaqiri, Tsimikas, Woodburn

 

Gólszerző: Fernandes 10', Rashford 68' illetve Jota 34', Firmino 45', 47', Salah 90'

 

Sárga lap: Bailly, McTominay, Cavani


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!