Bruno: Tanulni fogunk ebből

Bruno Fernandes őszinte értékelést adott a Manchester United teljesítményéről a Liverpool elleni bajnokit vereséget követően.


Harry Maguire sérülése miatt a csütörtök esti rangadón a portugál játékmester viselhette a csapatkapitányi karszalagot. Sajnos az este végül felejthetőre sikeredett az ősi riválissal szembeni vereség miatt, pedig a 10. percben még Ole Gunnar Solskjaer csapata szerezte meg a vezetést Fernandesnek köszönhetően.

 

A kiábrándító 4-2-es vereséget követően Bruno érdekes elemzést adott a meccs utáni interjújában.

 

"Egymásért és a csapatért próbáltunk mindent megtenni, amit az edzéseken is gyakoroltunk. Egy olyan csapatra nem könnyű nyomást gyakorolni, mint a Liverpool, de mi próbáltuk ezt tenni és újabb gólokat szerezni" - mondta Bruno az MUTV-nek.

 

 

"Azután kicsit több területet adtunk nekik és sajnos ők ezt ki is tudták használni és gólokat szereztek. Mindannyian csalódottak vagyunk, mert hibáztunk, de ebből tanulunk és tovább kell fejlődnünk. Tudomásul kell venni, hogy még nem vagyunk a legjobbak."

 

Az este pedig jól kezdődött a Vörös Ördögök számára, hiszen Bruno az 50. bajnokiján a 10. percben megszerezte a vezetést. Lövésébe igaz Nat Phillips beleért, de a labda így is a kapuban kötött ki. A félidőben viszont a Pool erre két találattal tudott válaszolni, így a vendégek mehettek előnnyel a szünetre.

 

"Jól kezdtünk, gólt szereztünk és több lehetőséget is kidolgoztunk. Viszont kiengedtünk, ami miatt két találatot is szereztek. Ezen dolgoznunk kell, mert nem történhet meg ismét. Sajnos ebben a szezonban sok gólt kaptunk hasonló okok miatt. Mint mondtam, csalódottak vagyunk és javítanunk kell. Jobbnak kell lennünk és ezt már a Fulham elleni találkozón is meg kell mutatnunk. Meg kell szereznünk a 2. helyet."

 

Miután Roberto Firmino megszerezte a Pool 2. és 3. találatát is, Rashford még szépíteni tudott és visszahozta a csapatot a mérkőzésbe. A csapat próbált mindent megtenni az egyenlítés érdekében, de végül Mohamed Salah találata eldöntötte a találkozót.

 

"Gólokat szereztünk és megpróbáltunk kiegyenlíteni, de ennyi" - mondta Bruno az egyenlítőgól megszerzésére tett kísérletekről. "Kinyíltunk és nekik így több területük lett és ők ezt ki is használták. Ez nagyon frusztráló számunkra, mert mindig meg akarjuk nyerni a meccseinket és ez most nagyon nem sikerült."

 

Bár végül borzalmas este kerekedett a United számára, Bruno örül, hogy viselhette a csapatkapitányi karszalagot.

 

"Azt hiszem ez a legnagyobb megtiszteltetés, hogy én vezethettem a csapatot. Korábban a Bajnokok Ligájában már viselhettem és most a bajnokságban is megkaptam ezt a kitüntetést."

 

Bruno Liverpool elleni gólja már a 28. találata a portugálnak minden sorozatot figyelembe véve. Egyetlen középpályás sem szerzett egy szezonon belül ennyi gólt a Premier League történetében.

 

A csapat figyelme most a Fulham elleni mérkőzésre összpontosul. A találkozót május 18-án, kedden rendezik meg és a stadionban már 10000 szurkoló is jelen lehet majd.

 

"Magabiztosnak kell lennünk, nem szerepelhetünk úgy a szurkolóink előtt, mint ahogy a szezon elején tettük. A vereség persze nagyon fájó, de meg kell értenünk, hogy miért történt úgy, ahogy és tanulnunk kell belőle és nem szabad félnünk a következő meccsünkön. Folyamatosan fejlődnünk kell és tudjuk, hogy még nem vagyunk a legjobbak. A ma hibáiból tanulva javulnunk kell."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!