Rashford készen áll a fináléra

Marcus Rashford nyugodtan várja az Európa-liga döntőjét a Villarreal ellen.


A United támadója elmondta, hogy számára az olvasás segít abban, hogy mentálisan fel tudjon készülni a magyar idő szerint 21:00-kor kezdődő találkozóra, így valószínűleg pár órával a találkozó előtt kézbe vesz egy jó könyvet.

 

Ez a nagy megmérettetés már nem az első a 23 éves játékos pályafutása során és biztos abban, hogy képes lesz a legjobb teljesítményét hozni a spanyol ellenféllel szemben a gdanski arénában.

 

"Minden meccsre ugyanúgy készülök fel" - mondta az UEFA-com-nak. "Elég nyugodtnak érzem magam. Valószínűleg olvasni fogok a meccs előtt, vagy megnézek egy jó filmet. Csupa olyan dolgot csinálok ilyenkor, amit otthon is szoktam. Mivel sokat utazom, így valójában keveset tartózkodom a házamban, de igyekszem megtalálni a módját, hogy bárhol otthon legyek."

 

"Miután megismertem magam és megtudtam, hogy mi a jó számomra a mérkőzések előtt, azóta nem változtattam ezeken a szokásaimon és nem hiszem, hogy a karrierem hátralévő részében változtatni fogok rajtuk."

 

Rashford válaszainak köszönhetően most már mi is tudjuk, hogy mi a fiatal támadó kedvenc olvasmánya.

 

"A kedvenc könyvem címe Relentless és igazából a dolgok mentális oldalával foglalkozik. Miután elolvastam ezt a könyvet, úgy éreztem, hogy sokat segít nekem abban, hogy érettebb legyek és a sport szempontjából is megerősítette a mentalitásom."

 

 

"Őszintén szólva nagyon szeretek olvasni a szabadidőmben, legyen szó néhányán oldalról, vagy akár többről is. Mindig örülök, ha valami jó kis olvasmány akad a kezembe, mert ez jót tesz az elmémnek."

 

A Relentless (Könyörtelen a szó jelentése magyar fordításban, de idehaza nem került lefordítva forgalomba a könyv. A cím egyébként remekül jellemzi a United menetrendjét a most záródó szezonban) című könyvet Tim Grover írta és az alcíme: From Good to Great to Unstoppable. Grover elmondása szerint "ez a könyv arról szól, hogy nem várod azt, hogy megmondják neked mit kell csinálnod és, hogy semmi nem téríthet le az utadról. Ha cselekedni kell, akkor azonnal és ösztönösen kell tenni."

 

A Sportban a könyörtelenség győzelmekben és trófeákban mérhető.

 

"A valóéletben a könyörtelen lét valójában egy olyan lelki állapot, amely erőt adhat legyőzni, elérni, túlélni és erősnek lenni olyan helyzetekben, amikor mások nem segítenek. Intenzíven fókuszál a végeredményre. Nem csak a sportban, hanem bármiben, amit csinál az ember."

 

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy Marcus mit ért el a pályán kívüli életében is a szezon során. Ma este azonban a győzelemre és a trófea megnyerésére törekszik, amellyel egy újabb sikeres etapot zárhat le. Ebben a szezonban a második legtöbb mérkőzést játszotta Rashford (56) Bruno Fernandes mögött (57), ma este pedig egy utolsó erőfeszítéssel ki kell állni a Villarreal ellen. A "könyörtelen" Rashford pedig ismét színre léphet.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Villarreal - Manchester United

Európa-liga, döntő

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!