Villarreal 1-1 Manchester United, büntetőkkel 11-10

1-1-es döntetlen után büntetőkkel dőlt el az Európa-liga döntője. Minden játékosnak büntetőt kellett lőnie, végül De Gea hibázott, ezzel pedig a Villarreal nyerte a trófeát.


Ole Gunnar Solskjaer 1-2 meglepetéssel szolgált a kezdőcsapatot illetően, Pogbát visszahúzta a védelemhez közelebb, a kapuban pedig De Gea állt. Az nem volt meglepő, hogy Maguire nem került be a csapatba, az ő padra nevezése is csak talán mentális dolog volt, hiszen a csapatkapitánynak minél közelebb kell lennie a tűzhöz egy ilyen fontos összecsapáson.

 

A mérkőzés első próbálkozása McTominay nevéhez fűződik, Rashford visszagurított labdáját lőtte kapura a skót középpályás, ám nem találta el a kaput.

 

Kilenc perc sem telt el, amikor Foyth lépett rá a labdára, ami után elesett, megfejelve Pogba térdét. A játékost ápolni kellett, de kötéssel a fején visszatérhetett a pályára.

 

Az első 15 perc alatt az jól látható volt, hogy egyik csapat sem esett neki ellenfelének. A Villarreal inkább visszahúzódott, de kiválóan védekezett tizenhatosa előtt, a Vörös Ördögök pedig semmiképp nem akartak annyira kitámadni, hogy esetlegesen lekontrázza őket az ellenfél.

 

A 20. percben jobbról Wan-Bissaka beadása szállt a kapu elé, a védők mentettek, de Shaw összeszedte a játékszert, erősen kapu elé lőtte azt, de nem tudott beleérni senki, így a labda az alapvonalon kívülre került.

 

A Villarreal három szögletig jutott el fél félidő alatt, az első nem jelentett veszélyt, a másodiknál McTominay mentett, a harmadikat pedig könnyen tisztázta a védelem.

 

A 24. percben Wan-Bissaka lendületesen indult el, Greenwoodhoz passzolt, aki zseniális labdát tálalt Cavani elé, a csatár azonban lövés helyett inkább le akarta venni azt, de nem sikerült neki elég jól, így a védők beérték őt.

 

Három perccel később egy kontra végén Pino lövése kerülte el De Gea kapuját, nem nagyon emelkedett a spanyol portás pulzusa ettől.

 

A 29. perc végén szabadrúgást ívelt a védők mögé Parejo, Moreno remekül érkezett és 6 méterről a kapuba passzolt, 1-0 a Villarrealnak! Lindelöf nem volt magabiztos, sokkal keményebben kellett volna védekeznie az esetnél.

 

A kapott gól után a spanyolok még mélyebben beálltak védekezni, amit rendkívül szervezetten meg is valósítottak, a manchesteriek pedig képtelenek voltak széthúzni ellenfelük védvonalát. Egy-két alkalommal sikerült oldalról behatolni a tizenhatoson belülre, de a kapu elé lőtt labdák nem voltak sikeresek.

 

Fordulás után sokkal pörgősebb Unitedet kell látnunk, különben elúszik a döntő.

 

Majdnem spanyol góllal indult a második játékrész, ezúttal balról érkezett egy labda a kapu elé, Bailly úgy gondolta, ollózni fog, nem sikerült neki, nagy kavarodás alakult ki az öt és felesen, de nagy nehezen sikerült tisztázni.

 

Az 52. percben Greenwood a tizenhatoson belül a labdát akarta eltalálni, akárcsak Pedraza, aki azonban a támadó lábát rúgta meg. Vizsgálták az esetet, de nem ítélt büntetőt a játékvezető.

 

Shaw szöglete szállt be a kapu elé, védők kifejelték, Rashford a tizenhatos előtt azonnal lőtt, a labda flipperezett és Cavani elé került, aki 7 méterről bevágta azt a hálóba, 1-1!

 

Az 57. percben Fernandes labdája Cavani lába előtt suhant el, pedig ha beleér...

 

Az egyenlítés jót tett a csapatnak, sokkal biztosabban játszottak a játékosok. A spanyol csapat szervezettsége kicsit megbomlott, ennek köszönhetően több lehetőség is adódott a csapat előtt.

 

A 70. percben Fernandes jobbról centerezett, Rashford üresen kapta a labdát, de 9 méterről kapu mellé passzolt. Óriási lehetőség volt. Akárcsak a következő percben, amikor Shaw remek csel után Cavani fejére lőtt, az uruguayi fejese azonban Torresről lepattant.

 

Már csak 6 perc volt a rendes játékidőből, Shaw kapott nagyszerű labdát Rashfordtól, középre lőtt, Cavani és Greenwood startoltak a játékszerre, de egy védő mentett. Közben a játékvezető visszafújta a szituációt, mert Foyth szabálytalan volt Shaw-val szemben. Balról végezhetett el szabadrúgást Fernandes, lágyan ívelt a hosszúra, de végül egy gyenge lövést láthattunk Rashfordtól.

 

Emery a 88. percre már ötöt cserélt, miközben Solskjaer még egyet sem.

 

Shaw ívelt kapu elé a 89. percben, Pogba érkezett nagy lendülettel, fejese azonban kapu fölé szállt.

 

Talán nem meglepő az eredmény, ugyanis a két csapat ötödik találkozója ez egymás ellen, mindegyik döntetlennel zárult 90 perc után. Jöhetett a hosszabbítás, ahol a manchesteri menedzsernek bőven volt lehetősége a változtatásra, feltéve ha akart egyáltalán változtatni.

 

Ismét óvatosabb fokozatba kapcsoltak a csapatok, az első próbálkozásra majdnem 9 percet kellett várni, ekkor a csereként beállt Moreno lőtt, de nagyon csúnyán kapu mellé tüzelt. Egy perc múlva Alcacer is próbálkozott, de kapu fölé tüzelt.

 

A hosszabbítás első fele letelt úgy, hogy komoly helyzetet nem tudott kialakítani a United.

 

A második fele sem hozott sokkal több manchesteri lehetőséget, leginkább ápolásokról és cserékről szólt ez a 15 perc.

 

Büntetőkkel dőlt el az idei Európa-liga, hiszen a ráadás 30 perce nem sok érdemlegeset hozott, legfőképp a United részéről nem.

 

G.Moreno kezdte meg a sort, jobb alsóba gurította. Mata is magabiztos, 1-1.

 

Raba állt a labda mögé, ő sem hibázott. Telles volt a következő végrehajtó, 2-2!

 

Alcacer a harmadik kör elején, De Gea beleért, de becsorgott a labda. Fernandes ugyanoda lőtte, ahova Alcacer, a kapus ugyanúgy beleért, de 3-3!

 

A.Moreno a bal alsóba vágta. De Gea jó irányba vetődött, de nem érte el. Rashford lőtte a következőt, biztosan helyezte a jobb alsóba, 4-4.

 

Parejo az ötödik kört kezdte, De Gea ezt is érezte, de nem tudott hárítani. Cavani tizenegyese nagyon magabiztos, 5-5!

 

Gomez keményen bevágta középre, Fred brutális erővel a bal alsót lőtte ki, 6-6.

 

Albiol a hetedik körben, higgadtan gurított a bal alsóba, James gyönyörűen helyezte a bal felsőbe, 7-7!

 

Coquelin kíméletlenül a bal felsőbe vágta a játékszert, Shaw a bal alsót célozta meg, a kapus is, de szerencsére becsorgott a labda, 8-8!

 

Gaspar a kilencedik kör első lövője, De Gea érezte, de a labda a hálóban kötött ki. Tuanzebe nagyon higgadt, 9-9!

 

Torres a jobb felsőbe tekerte, Lindelöf ugyanoda küldte, 10-10!

 

Rulli a 11. körben kegyetlenül bevarrta a bal felsőbe, De Gea nagyon gyengén lőtte, Rulli kivédte, EL-győztes a Villarreal!

 

 

Európa-liga, döntő
Villarreal 1-1 Manchester United, büntetők után 11-10
Miejski Stadium, 9500 néző

 

Vezette: Clément Turpin (FRA)

 

Villarreal: Rulli - Foyth(Gaspar 88.), Albiol, Torres, Pedraza(A.Moreno 88.) - Parejo, Capoue(Raba 123.), Trigueros(Gomez 77.) - Moreno, Bacca(Coquelin 60.), Pino(Alcacer 77.)
Nem használt cserék: Asenjo, Mori, Estupinan, Pena, Costa, Nino

 

United: De Gea - Wan-Bissaka(Mata 122.), Lindelöf, Bailly(Tuanzebe 115.), Shaw - McTominay(Telles 122.), Pogba(James 116.) - Greenwood(Fred 100.), Fernandes, Rashford - Cavani
Nem használt cserék: Henderson, Grant, Maguire, Diallo, Williams, van de Beek

 

Gólszerző: Moreno 29' illetve Cavani 55'

 

Sárga lap: Capoue, Foyth illetve Bailly, Cavani


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!