Maguire beszélt a sérüléséről

Harry Maguire, a Manchester United csapatkapitánya keményen dolgozik azon, hogy maga mögött tudhassa a szezonját megszakító bokasérülését és képviselhesse hazáját a hamarosan kezdődő Európa-bajnokságon.


A védelem közepét uraló játékos szezonját egy Aston Villa elleni összecsapáson szakította meg bokasérülés, amely miatt Maguire kihagyni kényszerült a Vörös Ördögök utolsó mérkőzéseit, beleértve a Villarreal elleni Európa-liga finálét is. A döntőben egyébként már a cserék között ült a padon, ám Solskjaer végül nem küldte pályára Harry-t.

 

Maguire jelenleg a teljes felépülésre összpontosít, kedden pedig kiderült, hogy Gareth Southgate 26 fős csapatában helyet is kapott a Vörös Ördögök védője. Azt viszont maga a szövetségi kapitány is elismerte, hogy Harry számára kemény feladat lesz, hogy a kontinensviadalra készen álljon.

 

A The Sun interjút is készített a United csapatkapitányával, aki optimistán bizonygatta, hogy a felépülése remekül halad és mire kezdődik az Európa-bajnokság, ismét teljesen fitt lesz.

 

"A legrosszabb az attól való félelem volt, hogy mindent ki kell hagynom" - magyarázta Harry. "Tisztában voltam vele, hogy a sérülésem súlyos és amikor megkaptam a diagnózist már tudtam, hogy valószínűleg lemaradok az Európa-liga döntőjéről is. Persze a lehetőségét a részvételnek sosem zártuk ki."

 

 

"Minden reggel úgy keltem, hogy kiugrottam az ágyból, hogy megnézzem, múlik-e a fájdalom, ha terhelem a lábam, bár lehet az orvosok ezért nem dicsérnek majd meg. Minden nap úgy ébredtem fel, hogy azt álmodtam elmúlt a fájdalom. De sajnos nem így volt."

 

"Tudtam, hogy valószínűtlen számomra az Európa-liga döntőjében való játék, de bíztam benne, hogy már szerepet tudok vállalni. Azonban ez egyszerűen elérhetetlen volt sajnos, nem kaphattam lehetőséget. Próbáltam a finálé előtt terhelni a bokámat, de nem voltam képes futni. Most már egyre jobb és jobb, szóval várom az Európa-bajnokságot."

 

Maguire sérülését megelőzően egyetlen percet sem hiányozott bajnoki meccseken a Unitedből, mióta Manchesterbe igazolt és tervei szerint a lehető leggyorsabban felépül és mindent ott folytat, ahol abbahagyta.

 

"Sokszor próbál az ember kisebb sérüléssel is játszani. Nem hibáztathatok senkit a sérülés miatt, egészen egyszerűen így hozta az élet. Megterhelő szezon volt, próbáltam mindig is elkerülni a sérüléseket, itt sajnos összejött. Éreztem abban a pillanatban, hogy ez valamilyen szalagkárosodás lesz. Nagyon rosszkor jött számomra."

 

"Rengeteg meccset játszottam az egész szezonban és végül lemaradtam az utolsó mérkőzésekről és az Európa-liga döntőjéről is. Csalódást okoztam a klubnak és magamnak is."

 

"Nem voltam soha az a sérülékeny típus, de olykor előfordul, hogy a mérkőzés hevében rád esik valaki, ami miatt nem úgy fordulnak a végtagjaid, ahogy kellene és kész a baj. Eddig sikeresen elkerültek ezek a balesetek, most meg már várom, hogy visszatérhessek."

 

Az angol válogatott ma este Ausztriával játszik barátságos mérkőzést, majd vasárnap pedig Románia ellen meccselnek egy utolsót, mielőtt belecsapnának az Európa-bajnokság csoportkörébe.

 

A Háromoroszlánosokat június 13-án láthatjuk először a tornán Horvátország ellen, majd 18-án Skóciával, 22-én pedig Csehországgal mérettetik meg magukat.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!