Gibson nem csak lövéseirõl szeretne híres lenni

Darron Gibson jobb lábával igazi nehéztüzelõnek számít, éppen ezért Sir Alex Ferguson azt szeretné, ha minél többször használná annak pusztító hatását. Azonban az ír középpályás nem akar olyan lenni, aki csak ehhez ért.


 

A 22 éves játékos mindig is az erejérõl volt ismert. A tartalék csapatban is bivalyerõs lövései és tért ölelõ passzai különböztették meg õt csapattársaitól és ellenfeleitõl.

 

Végigjárva a United ranglétráját mára már a Vörös Ördögök kezdõ tizenegyének küszöbén áll. Elsõsorban azzal a feladattal lép pályára, hogy a középpályáról gólokkal segítse a csapatot – ami a mai modern játékban kulcsfontosságú – és ezt hangsúlyozta szerdán a Scunthorpe elleni mérkõzésen szerzett pompás átemeléses találatával.

 

 

"A menedzser nem ültetett le és nem beszélt velem arról, hogy mit vár tõlem ebben a szezonban, de leegyszerûsítve azt akarja, hogy zárkózzak fel a támadásokkal és gólokat lõjek" – nyilatkozta Gibson a ManUtd.com honlapon.

 

Mi sem mutatja jobban, milyen veszélyes tud lenni az ellenfélre, mint hogy bármikor a kapu elõterében megkapja a labdát a szurkolók azonnal lövésre bíztatják.

 

"Néha mikor megkapom a labdát, elmosolyodom, mert hallom, hogy a nézõk lövést ordítanak, de még mérföldekre vagyok a kaputól. Bár jól esik, hogy a szurkolók azt gondolják, hogy távolról is be tudok találni."

 

"Amikor a saját térfelemen jut hozzám a labda és hallom, hogy valaki azt kiabálja nekem, lõjek, az elég különös. Remélem, az emberek nem gondolják, hogy én csak ehhez értek. Bár a lövések uralják a játékom nagy részét, tehát meg tudom érteni, hogy miért ordítják az emberek ezt."

 

Az elõzõ szezon áttörést jelentett Gibson számára. Sir Alexnek tetszettek képességei és azokat gyakorlatban is megcsillogtathatta az ír középpályás, 8 gól jegyzett 38 fellépésen.

 

"Az elõzõ idény kezdetén a Fõnök megkérdezett, hogy szeretnék-e kölcsönbe menni és én nemmel feleltem" – folytatta Darron.

 

"Kellett egy kis idõ, míg lehetõséget kaptam, és addig azon elmélkedtem, vajon jó döntést hoztam-e, azonban, mikor pályára léptem, úgy éreztem, jól játszottam."

 

"Nagy lökést jelentett számomra, hogy ott lehettem a Bajnokok Ligája negyeddöntõjében a Bayern München ellen – és még gólt is lõttem –, azóta soha nem gondolkoztam azon, hogy ezt a szezont kölcsönben töltöm. Ez az a hely, ahol pályafutásom hátralévõ részében futballozni akarok."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!