Friss hírek Maguire állapotáról

Harry Maguire kihagyta a szezon utolsó mérkőzéseit a Manchester United csapatában és most azért küzd, hogy fitt legyen a 2020-as Európa-bajnokságra az angol nemzeti válogatott csoportmeccseire.


Harry Maguire azon dolgozik, hogy pályára léphessen Gareth Southgate csapatában a hamarosan kezdődő kontinensviadalon, miután csatlakozhatott a Háromoroszlánosokhoz a tornára nevezettek között.

 

A Manchester United kapitánya nem játszott bokasérülése óta, melyet az Aston Villa elleni Premier League találkozón szedett össze május 9-én, így továbbra is kétséges, hogy a június 11-én kezdődő tornán az angolok nyitómérkőzésén a horvátok ellen pályára léphet egy hét múlva.

 

Maguire elutazott ugyan a Uniteddel a gdanski Európa-liga döntőre, és függetlenül attól, hogy a Villarreal elleni mérkőzésen a neve felkerült a cserepadon ülők közé, nem volt elég fitt, hogy részt vegyen a büntetőkkel elveszített találkozón.

 

Az angol védő a hétvégén csatlakozott a Háromoroszlánosok csapatához, mivel Anglia vasárnap a Románia elleni barátságos mérkőzéssel zárja Európa-bajnoki felkészülését a Riverside Stadionban.

 

Az angol orvosi stáb elégedett Maguire regenerálódásával és szerintük, ha így halad, elég fitt lesz ahhoz, hogy beszállhasson a torna valamely szakaszában, bár elmondták, hogy fennáll az esélye, hogy egy apró ütés is elég ahhoz, hogy meghiúsuljon a védő terve.

 

 

"Mint bármely sérülésnél, 100%-ig nem lehet előre megjósolni a gyógyulás idejét, de az orvosi stáb pozitív a gyógyulás üteme miatt, különösen az elmúlt napokban, de tudjuk, hogy nagyot kockáztatunk" - nyilatkozta Southgate.

 

"Minden azon múlik, hogy milyen állapotban lesz a bokája, aztán természetesen az is kérdés lesz, hogy mikor tud edzésbe állni a csapattal. Ettől függ majd, hogy milyen hamar számolhatunk vele."

 

"Mindig rizikós sérülés után pályára lépni, mert elég egy rossz mozdulat a visszaeséshez, így még két-három nap is hatással lehet a regenerálódására, szeretnék reálisan látni az ügyben."

 

"Egyelőre úgy építem fel a csapatot, hogy nem számolok vele [Maguire-rel], vannak játékosaink, akik tudják helyettesíteni, aztán pedig, ha elérhető lesz, az külön öröm lesz számunkra."

 

Dean Henderson, Luke Shaw és Marcus Rashford szintén csatlakoztak az angol nemzeti csapathoz a héten és már a Románia elleni felkészülési mérkőzésen a keret tagjai lehetnek vasárnap.


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!