Maguire újra edzésben

Mai napon láttak napvilágot azok a képek, melyeken már Harry Maguire is együtt edz honfitársaival és készülnek a holnap kezdődő Európa-bajnokságra.


Maguire még május 9-én szenvedett bokaszalag sérülést az Aston Villa elleni angol bajnokin, mely miatt kénytelen volt kihagyni a szezon hátralévő részét, beleértve a Villarreal elleni Európa-liga finálét is.

 

A sérülés ellenére azonban Harry bekerült Gareth Southgate 26 fős keretébe az Európa-bajnokságra.

 

Noha a kontinensviadalt megelőző Ausztria és Románia elleni barátságos találkozón nem vett rész a United csapatkapitánya, a mai napon mégis csatlakozott a válogatott nyílt edzésén társaihoz a St. George Parkban, melyen klubtársai közül Rashford, Henderson és Shaw is részt vettek.

 

Annak ellenére, hogy Gareth Southgate pozitívan nyilatkozott Maguire gyógyulásáról, az még továbbra is valószínűtlennek tűnik, hogy a védő készen fog állni a horvátok elleni összecsapásra, amelyre vasárnap kerül sor.

 

 

"Legyen szó bármilyen sérülésről, lehetetlen biztosra megmondani, hogy egy-egy játékos mikor épül fel belőle teljesen" - mondta Southgate a sajtótájékoztatóján. "Az orvosi stáb elégedett a regenerálódási folyamatával, főleg az elmúlt napokban, de tudjuk, hogy ameddig nem lesz teljesen egészséges fennáll a lehetősége annak, hogy ismét megsérül. Az egybehangzó vélemény az, hogy egészséges lesz, mire szükségünk lesz rá, de meg fogjuk várni a megfelelő pillanatot. Az nagyon jó dolog, hogy már a csapattal tud edzeni."

 

"Óvatosnak kell lennünk, hiszen mint mondtam ilyenkor fennáll a kockázata annak, hogy elég egy kisebb ütés és máris visszaesik a játékos. Két, vagy három nap is nagy hatással lehet a gyógyulásra. Próbáltam reálisan felmérni a helyzetet és olyan csapatot állítottam össze, amely képes pótolni a hiányát ameddig egészséges nem lesz. Ha pedig bevethető lesz, akkor az egy hatalmas bónusz a válogatott számára."

 

Luka Shaw szintén bizakodó volt azzal kapcsolatban, hogy Maguire szerepelni fog-e a kontinensviadalon.

 

"Azt gondolom, hogy ő akár játszik, akár nem, nagyon fontos része ennek a csapatnak. A sérüléséről igazából nem beszéltünk túl sokat, nem is akartam kérdésekkel bombázni feleslegesen. Szépen halad a rehabilitációval, napról napra egyre jobban van, pozitívak vagyunk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!