Maguire újra a pályán

Harry Maguire szerint az angoloknak javulnia kell a továbbiakban, függetlenül attól, hogy csoportelsőként jutottak tovább az Európa-bajnokságon. A szövetségi kapitány, Gareth Southgate szerint pedig Maguire nagy szerepet játszott abban, hogy a Háromoroszlánosok a csehek elleni mérkőzést is kapott gól nélkül hozták le.


Raheem Sterling góljával szerezte meg Anglia a vezetést a csehek elleni összecsapáson és, mint az később kiderült ez egyben a győztes találatot is jelentette a Háromoroszlánosok csapatának a Wembley-ben. Gareth Southgate fiai így két győzelemmel és egy döntetlennel csoportelsőként jutottak a kontinensviadal kieséses szakaszába.

 

Maguire először lépett pályára, mióta májusban, az Aston Villa elleni bajnoki alkalmával bokasérülést szenvedett, ami miatt ki kellett hagynia a szezon hátralévő részét, beleértve az Európa-liga fináléját is, valamint a válogatott felkészülési találkozóit és az első két csoportmeccset is.

 

Miután egészségesnek titulálták, a szövetségi kapitány egyből a kezdőbe nevezte a védőt és rendkívül elégedett volt a teljesítményével.

 

"Hat és fél hetet kellett kihagynom a sérülésem miatt. Kemény időszak volt ez számomra" - nyilatkozta Maguire a BBC Radio 5 Live-nak. "Nagyon nehéz volt csak nézőként részt venni a meccseken, nem szeretek ilyen szempontból néző lenni. Nagyon örültem, hogy újra pályán lehetek és tehettem mindezt első alkalommal a Wembley-ben válogatott mérkőzésen. Nagyon keményen dolgoztam, hogy felépüljek és ennek köszönhetően végig bírtam játszani a találkozót."

 

 

"Az volt az elhatározásunk, hogy meg akarjuk nyerni a csoportunkat és ezt teljesítettük. Hét pontot sikerült három meccsen bezsebelni. Játszhatnánk jobban? Természetesen, igen. Javulnunk kell? Mindent megteszünk ezért."

 

"Három mérkőzést lehoztunk a kontinensviadalon kapott gól nélkül remek, de több gól kell. Megvannak a megfelelő alapok ahhoz, hogy a játékunk minden elemét rendbe tegyük és ütőképesebbek legyünk."

 

"Azt gondolom, hogy sokkal többet kihozhatunk egymásból és ehhez annyi a feladatunk, hogy támogassuk egymást. Ha tovább akarunk jutni, akkor ezt meg kell tennünk."

 

"Ez a torna arról szól, hogy minden válogatott jól akar teljesíteni, sok gólt szerezni, de nagyon kemény ellenfelek vannak és mindenki jólszervezett. Kevés lehetőséget adnak a gólszerzésre az ellenfeleknek. Viszont amikor mindent jól csinálunk, akkor be is találunk."

 

"Persze van hová fejlődni, mert közel sem tökéletes az, amit eddig nyújtottunk, de a hét ponttal való továbbjutás jó eredmény. Amit a csoportban szerettünk volna azt elértük. Remek munka volt a srácok részéről. Most az lebeg a szemem előtt, hogy helyt kell állni a kieséses szakaszban és fejlődni kell folyamatosan."

 

A 2016-os Európa-bajnokságra még csak szurkolóként utazhatott Maguire, azonban most már ő is ott van a nemzeti csapatban. Észrevétele pedig az, hogy sokan alábecsülik az angolok válogatott tudását.

 

"Öt évvel ezelőtt ott voltunk a családommal és a barátokkal Franciaországban, fergeteges kaland volt számunkra" - mondta a United csapatkapitánya. "Szenvedélyes angol szurkoló tudok lenni és most, amikor az első két találkozón csak a lelátón ültem, fejben én is rúgtam, fejeltem a labdát a többiekkel. Azt akartam, hogy a csapat jól teljesítsen és nyerjen, akár játszom, akár nem."

 

Maguire 2020 elején kapta meg a kapitányi karszalagot Ole Gunnar Solskjaertól, miután Ashley Young távozott az Interhez. Gareth Southgate szerint ez a "kitüntetés" nagyban hozzájárult Harry fejlődéséhez.

 

"Az elmúlt időszakban láthattuk, hogy mekkora hatással lehet valakinek a játékára az, ha a Manchester United csapatkapitánya lehet. Harry rendkívül motiválttá vált és tele van önbizalommal és mindenben jobb akar lenni" - mondta a szövetségi kapitány. "Nincs már mindig szükség az edzőktől hangos öltözőkre a mai világban, mert vannak olyan játékosok, akiknek ugyanúgy meghallják a hangját a csapattársak és ők ugyanúgy képesek a jó teljesítményre ösztönözni a többieket. Harry ilyen és ez jó jel a jövőre nézve."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!