Öt újraigazolt játékos

Tom Heaton csatlakozott azon United játékosok kis csoportjához, akik a klub elhagyását követően visszatértek a Vörös Ördögökhöz.


Heaton 2010-ben távozott a Unitedtől, hogy rendszeres játéklehetősége legyen, majd az elmúlt napokban visszatért nevelőegyesületéhez egy ingyenes transzfer keretén belül az Aston Villa csapatától.

 

Az alábbiakban pedig megnézzük, hogy mely más játékosok tettek hasonlóan a Manchester United történetében.

 

MARK BOSNICH

A Unitedbe visszatérő kapus fogalma nem ismeretlen a csapat számára, hiszen az ausztrál származású Bosnich is hasonló eset volt, mint most Heaton. Mark 1990-ben debütált a Wimbledon ellen és kapott gól nélkül hozta le első mérkőzését. A következő szezonban még két alkalommal védhetett a felnőtt csapatban a Derby County és a Tottenham ellen, de végül távozott és több, mint 8 év telt el, mire újra a Vörös Ördögök játékosa lett. Ő is az Aston Villa csapatától érkezett, akárcsak Heaton. Sir Alex az ausztrált Peter Schmeichel utódjának szerette volna a híres triplázást követően.

 

MARK HUGHES

Nagy megrázkódtatás és szomorúság volt a klub számára, amikor 1986-ban Mark Hughes úgy döntött, hogy csatlakozik a Barcelonához. A walesi végigjárta a United ranglétráját és ennek köszönhetően az egyik legkeresettebb csatár lett és Terry Venables egy 2 millió fontos üzlet során a katalánokhoz csábította őt. Spanyolországban végül nem telepedett le és képességeit kölcsönben tudta megmutatni a Bayern München színeiben. A United minden követ megmozgatott, hogy 1988-ban vissza tudja őt hozni. A Vörös Ördögök akkor klubrekordnak számító 1,8 millió fontért tudták újra leigazolni Hughes-t és Sir Alex Ferguson úgy emlegette ezt a transzfert mint egy ajándék a szurkolóknak.

 

PAUL POGBA

Lehetetlen elfelejteni a futballtörténelem egyik legismertebb újraigazolását. Paul 2016-ban visszatért abba a klubba, amelynek színeiben megnyerte az FA Ifjúsági Kupát. A francia középpályás 2011-ben debütált a Leeds ellen, majd szerződése lejártát követően 2012-ben Torinóba költözött és a Juventus játékosa lett. Miután meghódította Olaszországot, Pogba világklasszis játékosként tért vissza Manchesterbe, majd 2018-ban világbajnok is lett a francia nemzeti csapattal.

 

 

PAUL SCHOLES

A United egyik legnagyobb legendája az Akadémiáról került ki és kétszer is betalált debütálásakor a Ligakupában 1994 szeptemberében a Port Vale ellen. Nagyszerű pályafutása volt a Unitedben, míg nem a 2010/11-es szezon végén visszavonult. Egy csodálatos búcsúmeccset is kapott a New York Cosmos ellen az Old Traffordon. Az élet azonban úgy hozta, hogy Sir Alex kérésére 2012 januárjában reaktiválta magát és a szurkolók így még egy jó évig élvezhették játékát, míg végül 2013-ban végleg szögre akasztotta a stoplist. Visszatérésekor egyébként az első mérkőzése egy manchesteri derbi volt az FA-kupában.

 

LES SEALEY

Egykori kapusunk kezdetben kölcsönben csatlakozott a Luton Town csapatától a Unitedhez, ám az 1989/90-es szezon során vált csak igazán elismertté, mikor teljesítményének köszönhetően az FA-kupában 1-0-ra legyőzték a Crystal Palace csapatát a Wembleyben. A hálóőr részese volt a United KEK győzelmének a Barca ellen, utána viszont (ki nem találnátok) az Aston Villához igazolt, majd 1993-ban ingyen tért vissza Manchesterbe. Ezt követően viszont már csak két alkalommal léphetett pályára. Egyszer csereként az FA-kupa nyolcaddöntőjében a Charlton Athletic ellen, illetve az Aston Villa ellen a Ligakupa fináléjában.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!