Heaton: Ösztönözni akarom a csapattársaim

Tom Heaton, a Manchester United kapusa szerint az a célja, hogy ösztönözze csapattársait a kezdő 11-be való kerülésért folytatott küzdelemben, miután megkapta az első perceket a pályán visszatérését követően.


Heaton a Derby County elleni felkészülési találkozón az első félidőben kapott lehetőséget és kapott gól nélkül hozta le a maga 45 percét, a második játékrészben pedig Lee Grant váltotta.

 

Heaton a Pride Parkban elért győzelmet követően kizárólag az MUTV-nek nyilatkozott és elmondta, hogy visszatérésének nem más volt a célja, minthogy megküzdjön az első számú hálóőr szerepéért a csapatban.

 

"A tervem egyértelműen az, hogy én legyek az első számú kapusa a csapatnak. Elég sok tapasztalatot szereztem az elmúlt években és jelenlétemmel bővíthetem a csapat számára elérhető lehetőségek sokaságát. Természetesen a poszttársakkal a rivalizálás nem azt jelenti, hogy ölre mennénk egymással, megvan a kölcsönös szakmai tisztelet egymás irányában. De bárhol is játszottam, mindig az volt a célom, hogy én kerüljek be a csapat kezdőjébe."

 

"Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy itt milyen nagy a kihívás. Itt van Lee, a fiatalok, nagyszerű kapusok sokasága, ami fantasztikus, de ha ide jössz, akkor nem lehet más a célod, mint, hogy a legjobb legyél."

 

 

"Azért küzdök, viszont nem szabad elfelejteni azt, hogy az elsődleges cél az, hogy támogassuk egymást. A versengés nem mehet egyikünk teljesítményének a rovására sem."

 

Heaton bemutatott néhány nagyszerű védést az első félidőben, melyek közül kiemelkedő volt Jagielka helyzeténél mutatott bravúrja. 

 

A felkészülési mérkőzést követően a hálóőr elmondta: "A testnek mindig vissza kell szoknia a terheléshez. Ezért fontos a felkészülési időszak. Nem szabad túlterhelni a "rendszert"."

 

"Számomra hét hét pihenő jött össze mielőtt újra edzésbe álltam és nagyon jó volt kezdeni. Azoknak elég hosszú volt a pihenő, akik nem vettek részt az Európa-bajnokságon, de jó volt hazajönni és megismerkedni az új csapattársakkal. Nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítanom a fiatalokkal is, akik számára nehéz időszak ez, hiszen a felnőtt csapathoz csatlakoznak és teljesen új környezetbe kerülnek."

 

A Vörös Ördögök számára most egy hét edzőtábor következik, majd idegenben csapnak össze a QPR csapatával. A találkozót pedig Heaton már nagyon várja. 

 

"Az év ezen szakaszában sokat vagy együtt a társaiddal és ezek nagyon jó dolgok. Fel lehet építeni a kapcsolatokat, megismered, hogyan gondolkoznak a többiek. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó lesz az előttünk álló egy hét. Nagyjából még ez a hetünk lesz, mielőtt mindenki visszatér, akkor pedig újra meg kell tennünk amit ezen a héten teszünk. Meg kell mutatnunk ezen a héten, hogy mire vagyunk képesek, mert utána sokkal nehezebb lesz a dolgunk."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!