Dalot is visszatért Manchesterbe

A Manchester United védője, Diogo Dalot visszatért Carringtonba és a felnőtt kerettel edzett a mai nap folyamán. A portugál játékos rendkívül eltökélt és jó benyomást akar tenni a menedzserre.


A védő az előző idényt kölcsönben az AC Milan csapatánál töltötte és rengeteg dicséretet kapott az ott mutatott teljesítménye miatt, amellyel nagyban hozzájárult, hogy a Rossonerik végül a 2. helyen végeztek a bajnokságban a városi rivális Inter mögött.

 

A még mindig csak 22 éves játékos éhezik a sikerre és hajtja a vágy, hogy tanuljon, fejlődjön. Az olaszoknál 33 találkozón léphetett pályára és szerepelt a Manchester United elleni Európa-liga találkozókon is.

 

Válogatott

 

A klubszezon végén Dalot bekerült a portugál utánpótlás válogatottba és egészen a döntőig meneteltek az U21-es csapattal, igaz ott végül a németektől kikaptak 1-0-ra. Ezt követően a védőt behívták a felnőtt válogatottba is, miután Joao Cancelo pozitív koronavírus tesztet produkált és emiatt nem vehetett részt a kontinensviadalon. A fiatal játékos pályára léphetett a francia és a belga válogatott elleni meccsen is.

 

 

Vissza a Unitedbe

 

Diogo számára az Európa-bajnokságot követően nyaralás várt és hétfőn kipihenten, feltöltődve érkezett meg Carringtonba, hogy ő is megkezdje a felkészülést a csapattal. Visszatérésének köszönhetően Ole Gunnar Solskjaer így több opcióval is rendelkezik a hátralévő felkészülési mérkőzéseket tekintve a jobb hátvéd posztján, hiszen Dalot mellett Wan-Bissaka és Brandon Williams is bevethető ott, míg a bal szélen Luke Shaw és Alex Telles fognak majd megküzdeni a csapatba kerülésért. Dalot pedig kész felvenni a kesztyűt és megküzdeni a csapatba kerülésért.

 

Dalot több alkalommal is elmondta, hogy igyekszik a lehető legprofibb hozzáállást tanúsítani és készen áll, hogy megmutassa az edzői stábnak, hogy mire is képes, mivel célja az, hogy a 2021/22-es szezonban biztosítsa helyét a Vörös Ördögök csapatában.

 

Solskjaer szerint a mai napon visszatérő játékosai még szerdán nem, vagy csak minimális szerephez fognak jutni a Brentford elleni barátságos meccsen, azonban a szombati, Preston North End elleni összecsapáson akár már a kezdőben is számít majd rájuk.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!