Manchester United 2-2 Brentford

Ezúttal sem sikerült nyerni, bár nem is ez az elsődleges cél a felkészülés során. Újra sok játékos kapott lehetőséget, többen egy óránál többet játszhattak.


A QPR elleni vereség után a Vörös Ördögök ezúttal hazai pályán léptek pályára a felkészülés részeként.

 

A Brentford elleni találkozó első percében Jesse Lingard lövésénél kellett védenie a vendégek kapusának. 

 

Lendületes focit játszott a csapat, a 7. percben egy nagyszerű támadás végén a kapu torkából mentett a brentfordi védelem. Szép támadás volt, gyors passzokkal. Két percre rá újra Lingard tüzelt, ezúttal blokkolt a védelem.

 

A 10. perc végén egy kontra végén Greenwood lövését kellett fognia Raya kapusnak. Nem sokáig bírta ki gól nélkül a Brentford; a 12. percben Wan-Bissaka beadása a 11-es pontnál találta meg Elangát, aki minden igazítás nélkül, csodás mozdulattal kilőtte a bal alsót, 1-0 a manchesterieknek!

 

A semmiből egyenlítettek a sárgák. Wan-Bissaka csúnyán elpasszolta magát, szöglet lett belőle. A kapu előtti kavarodás végén a labda a tizenhatos előterébe került, ahol Baptiste lövésre szánta el magát. A vendégek szempontjából jól tette, mert irgalmatlanul bevarrta a jobb felsőbe a játékszert, 1-1.

 

Greenwood és Williams is próbálkozott, de egyikük sem talált kaput. 

 

Kissé kapkodóssá vált a hazaiak játéka, sok hibával fociztak a félidő második felében. 

 

A 40. percben Wan-Bissaka rontott előre saját tizenhatosától, gyors kontrát vezetett a csapat, minek végén Lingard lövésébe léptek bele, így csak szöglet lett belőle.

 

Talán a félidő során tapasztalható visszaesés az egyre jobban szakadó esőnek is betudható volt, biztosan nem segített a Vörös ördögöknek.

 

Fordulás után Dalot állt be Williams helyére és a portugál első labdaérintésével majdnem nagy bajba hozta csapatát. Könnyedén szerelték a bekket, azonban a vendégek jobb oldalán felfutó játékos kicsit magasan ívelt a kapu elé, ahol Toney bár elérte a játékszert, irányítani nem tudta azt.

 

Az 50. perc elején ismét egy csodás ellentámadást láthattunk a Unitedtől, Lingard takarásból lőtt, a kapus kiütötte a labdát, a védők próbáltak menteni, de rövidre sikeredett, érkezett Pereira, aki 24 méterről kegyetlenül nagy gólt lőtt a bal felsőbe, a lécről bepattanva. Nem csak a felkészülési szezon, hanem az egész 21/22-es szezon egyik legszebb gólját láthattuk.

 

Mindkét menedzser cserékre szánta el magát, ez azonban nem tett jót a meccsnek, ami nagyon leült.

 

Nem sok minden történt a 78. percig, ekkor Dalot nagyot hibázott, Mbeumo elment mellette, kapura tört, majd gyönyörűen a hosszúba tekert, 2-2.

 

 

Felkészülési mérkőzés
Manchester United 2-2 Brentford
Old Trafford

 

United: Heaton - Wan-Bissaka, Tuanzebe, Mengi, Williams(Dalot 46.) - Matic(van de Beek 76.), Pereira(Pellistri 61.) - Lingard(Shoretire 76.), Mata(James 61.), Elanga(Garner 61.) - Greenwood(Hannibal 76.)
Nem használt cserék: Grant, Kovar, Fish, Levitt, Galbraith, Hugill

 

Brentford: Raya - Roerslev Rasmussen(Peart-Harris 76.), Goode(Gordon 76.), Pinnock(Bech Sorensen 61.), Thompson(Stevens 76.) - Janelt(Racic 76.), Baptiste, Haygarth(Onyeka 61.) - Canos(Forss 76.), Toney(Valencia 76.), Fosu(Mbeumo 61.)
Nem használt cserék: Gunnarsson, Dervisoglu, Ghoddos, Henry,

 

Gólszerző: Elanga 12', Pereira 50' illetve Baptiste 20', Mbeumo 78'

 

Sárga lap:

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!