Rashford üzenete sérülésével kapcsolatban

Marcus Rashford egy hosszabb üzenetet tett közzé a közösségi médiában, amelyben elmesélte, hogy miként tanulta meg, hogy hallgatnia kell a testére.


A Manchester United támadója kihagyni kényszerül a hamarosan kezdődő szezon elejét miután az előző idény második felét és az Európa-bajnokságot is sérült vállal játszotta végig.

 

A klub pénteken egy rövid közleményt adott ki a műtétről, Marcus pedig megfogadta, hogy erősebben fog visszatérni fizikálisan és mentálisan is.

 

"Amikor 11 éves voltam a Manchester United segített nekem és a családomnak kijutni egy nagyon nehéz helyzetből" - írta. "Mindig az adósuk leszek és amikor a klubnak szüksége van rám, ott leszek. Bármilyen szerepet is osszanak rám gyermekkorom óta imádott klubomban, elvégzem a feladatot. Még a saját káromra is időnként."

 

"Mikor korábban megsérültem és felépültem a kettős stressztörésből sok időt töltöttem külön a csapattársaimtól, a munkatársaimtól, akik az életem részei voltak mióta csak az eszemet tudom. Majd ismét része lettem ennek."

 

"Jól éreztem magam a szerepemben, viszont sok helyen olvastam, hogy önző vagyok, amiért nem műttettem meg magam azonnal, viszont el kell mondjam, hogy soha nem helyeztem magam előtérbe. Így jutottunk el egészen mostanáig és 23 évesen kénytelen voltam a nehezebb utat választani, hogy a későbbiekben minél tovább játszhassam ezt a nagyszerű játékot."

 

 

"Meg kellett tanulnom, hogy hallgatnom kell a testemre. Mindenkinek van véleménye, de senki sem ismeri úgy a testem, mint én."

 

"Leírhatatlan az az érzés, amikor a hazádat képviselheted egy nagy versenyen és valószínűleg senki nem utasítaná vissza a meghívást, hiszen kisfiúként és kislánykánt is sokan erről álmodnak."

 

"Figyelembe véve a sérülésemet is úgy gondoltam, hogy képes vagyok végigjátszani a szezont, illetve az utána következő pár hetet még az Európa-bajnokságon. Sikerült a fájdalmakat kezelni és az edzéseken is tudtam teljesíteni. Lelkileg is rendben voltam, mert az Európa-liga finálét követően a válogatott táborban is nagyon kedvesek voltak velem a társak és vigasztaltak."

 

"Utólag azt mondom, hogy ha tudtam volna előre, hogy nem fogok jelentős szerepet játszani a csapatban talán elengedtem volna ezt az álmot, de ezt nem tudom biztosan megmondani. És bevallom így is csodálatos visszatekinteni arra a pár hétre."

 

"Sajnos fizikailag viszont már nem bírtam 100%-ot teljesíteni, de így is 36 találattal búcsúzom az előző szezontól. Ami pedig még ennél is fontosabb, hogy most egy kicsit elvonulok és levonom a megfelelő tanulságokat. Ahogy mondani szokták, amíg élünk, folyamatosan tanulunk és ez kétség kívül így van. Ami örök, az az elkötelezettségem a klub és a válogatott iránt."

 

"Nehéz volt meghozni a döntést, de mentálisan és fizikálisan is erősebben fogok visszatérni."

 

"Köszönök minden kedves üzenetet!"


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!