Női játékosaink az Olimpián

A Manchester United női futball csapatából a korona vírus járvány miatt elhalasztott olimpián Ella Toone és Jackie Groenen voltak érdekeltek, de mindkettőjük esetében a negyeddöntő jelentette az utolsó állomást, miután Anglia és Hollandia női alakulata is vereséggel búcsúzott a tornától.


Ellen White duplájával szinte bebiztosítottnak tűnt a továbbjutás az Egyesült Királyság női futballcsapata számára, egészen a 89. percig, amikor is 2-1-es állásnál a Chelsea-nél foglalkoztatott Sam Kerr betalált, hosszabbításra mentve a mérkőzést az ausztrálok számára.

 

A hosszabbításban Caroline Weir, Manchester másik felén futballozó skót játékos kihagyott egy büntetőt, majd az ausztrálok kétszer is bevették a szigetországiak kapuját. A 4-3-as végeredményt a mérkőzésen triplázó White állította be, ám a továbbjutáshoz a mesterhármas is kevésnek bizonyult.

 

 

A 4-3-as vereség azt is jelenti, hogy az angol csapat London után ismét a negyeddöntőben búcsúzott. 

 

Toone kezdetben a tartalékok névsorában szerepelt és a Chile ellen vívott csoportmérkőzésen egy percnyi játékidő jutott neki, Kanada ellen a kispadon is leülhetett, de ezt követően már a tornán nem szerepelt.

 

Eközben Ella Toone csapattársa, Jackie Groenen a holland válogatott játékosaként valamennyi mérkőzésen kezdőként léphetett pályára, kulcsszerepet vállalva a negyeddöntőig vezető úton, ahol az USA csapatával találkoztak.

 

Kísértetiesen hasonló volt a forgatókönyv ezen a mérkőzésen is. A hollandok szerezték meg a vezetést, a végén viszont az Egyesült Államok csapata örülhetett. A második játékrészben az Arsenal női csapatának üdvöskéje, a holland Vivianne Miedema egyenlíteni tudott, majd, akárcsak a korábbi manchesteri érdekeltségű mérkőzésen, itt is kimaradt egy büntető a meccs hajrájában. 

 

A hosszabbításban egyik csapat sem tudta bevenni az ellenfél kapuját, az USA büntetőpárbajban pedig 4-2-es összesítéssel jutott tovább az elődöntőbe, ahol a kanadai válogatottal kell megmérkőzniük, akik szintén büntetőkkel harcolták ki a továbbjutást Brazília ellen.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!