Maguire beszélt Sanchoról, trófeákról és a térdelésről

A Manchester United csapatkapitánya, Harry Maguire szerint ebben a szezonban el kell kezdeniük trófeákat nyerni, amihez a nyáron érkező Jadon Sancho teljesítménye és tudása nagyban hozzájárulhat. Az angol védő ezek mellett beszélt arról is, hogy társaival folytatják a rasszizmus elleni küzdelmet és a 2021/22-es szezon során is térdet fognak hajtani a mérkőzések előtt.


"Itt az ideje, hogy trófeákat nyerjünk. Az elmúlt év során bebizonyítottuk, hogy tudunk versenyképesek lenni, úgyhogy nem lehet kifogás."

 

Miután a United az elmúlt négy év során nem nyert semmit, Maguire szerint a klub túl sokat várt már arra, hogy ismét trófeákkal gyarapíthassa a vitrint. A Vörös Ördögök legutóbbi trófeája a 2017-ben megnyert Európa-liga finálét követően került a polcra és Ole Gunnar Soskjaer vezetésével a csapat még mindig vár az első kupára, amit bezsebelhet.

 

A norvég csapata az előző szezon végén közel is került egy trófeához, ám az Európa-liga fináléban, drámai büntetőpárbajban végül elbuktak a Villarreal ellen. A vereség különösen fájó volt a csapat számára, hiszen győzelem esetén elmondható lett volna, hogy a szezont sikeresen zárták. Bajnoki címet pedig Sir Alex visszavonulása óta nem is nyertek a srácok.

 

"Ennek a klubnak minden szezonban trófeákat kellene nyernie. Két éve itt vagyok és nyilvánvalóan csalódás, hogy eddig nem sikerült" - mondta Maguire a Sky Sports News-nak a szombati Leeds elleni mérkőzést megelőzően.

 

 

Ami azonban látható volt a norvég menedzser regnálása alatt, hogy a csapat képes volt folyamatosan fejlődni. Ole első, teljes szezonjában 3. helyezés és három kupában is elődöntős volt a csapat, majd 2. hely a bajnokságban és Európa-liga finálé a nemzetközi porondon, mely dolgok azt sugallják, hogy a United jó irányba halad.

 

"Előrelépést értünk el abban, hogy versenyképesek lettünk és a világ legjobb klubjaival tudunk majd ismét játszani, de eljött természetesen az ideje annak, hogy mostmár trófeákat nyerjünk."

 

A manchesteri csapat a nyár folyamán nem tétlenkedett és további erősítéseket hajtott végre a kereten. Raphael Varane közelgő bejelentése és Jadon Sancho leigazolása is jelzi a klub szándékait. Sancho ráadásul még rendkívül fiatal, így akár világsztárrá is kinőheti magát az Old Traffordon.

 

"Figyelték már egy ideje és az átigazolási története kicsit hasonlít az enyémre, hiszen amikor először felmerült Manchesterben a nevem, akkor végül a transzfer nem jött létre, csak egy évvel később. Nagyon izgatott vagyok, hogy most velünk van, mert egy kivételes tehetség és igazi sztárja lehet ennek a klubnak. Úgy érzem, hogy nagy szerepet fog vállalni a jövőbeli sikereinkben."

 

A Vörös Ördögök 2020-ban 33 ponttal végeztek az akkori bajnok Liverpool mögött a tabellán, Maguire számára pedig az volt az első szezon a Unitednél. Az előző idény pedig már csak 12 pont volt a különbség a végül bajnok City és Solskjaer csapata között, ami haladás, de a kapitány szerint ez még mindig nem az a hely, ahol lenni szeretnének.

 

 

"Azt gondolom, hogy ebben a szezonban versenyképesebbek leszünk, mint valaha. Megerősödtünk, ahogy a többi klub is körülöttünk. Sok nagyszerű csapat játszik ebben a bajnokságban. Láthattuk már az előző szezonok során, hogy milyen apró kis különbségek mekkora különbséget is jelentenek a végelszámolásnál."

 

"Tavaly a City megnyerte a bajnokságot, ők voltak a legjobbak. Most leszerződtették Jack Grealish-t, akit nagyon jól ismerek és egy top játékos, így tovább erősödtek. A Chelsea és a Liverpool is okozhat zavart, de számunkra a legfontosabb, hogy magunkra koncentráljuk. Javítanunk kell az előző idényben mutatott teljesítményünkön és ezt meg is fogjuk tenni."

 

Augusztus elején mind a 20 Premier League klub megerősítette hivatalosan is, hogy játékosaik folytatni fogják a rasszizmus elleni küzdelmet a pályán és továbbra is térdeléssel fogják felhívni a figyelmet a negatív diszkrimináció elleni harc fontosságára.

 

Sancho, Rashford és Saka esetét követően az Európa-bajnokság fináléját követően Maguire erre különösen nagy szükség is van és a gesztus mit sem veszített értékéből.

 

"Nyilvánvalóan csalódást keltő vége lett számunkra a kontinensviadalnak, de mégrosszabb volt látni azt, hogy néhány játékost miként bántalmaznak. Játékosokként mindent megtettünk a hazánkért, úgy gondolom, hogy nagyszerű hat hetet produkáltunk. Minden egyes játékos, aki pályára lépett a szívét-lelkét kitette a gyepre."

 

"Nagyon fontosnak tartom, hogy továbbra is felhívjuk a térdeléssel az emberek figyelmét a problémákra. Az hiszem, hogy ez megmutatja azt is, hogy a Premier League játékosai hol is tartanak pontosan. Nagyon sokat fejlődött a nemzeti csapat is az Európa-bajnokság kezdetétől egészen a végéig."


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!