Manchester United 5-1 Leeds United

Fernandes és Pogba vezérletével a Vörös Ördögök kiütötték Bielsa csapatát a bajnoki nyitányon. A találkozó előtt bemutatták Varane-t, Sancho pedig csereként debütált.


Újra teltház előtt játszhatott a csapat, az új szezon első mérkőzésén a Leeds látogatott az Old Traffordra.

 

A hazaiak kezdték jobban a találkozót, McTominay és Greenwood lövéseit jegyezhettük fel az első percekben. Szögletekig is eljutottak Pogbáék, de gólt nem sikerült elérniük.

 

Meslier első komolyabb feladata a 11. percben született, egy rossz hátrapasszra csapott le Greenwood, egy védő még odaért, de a csatárról kapu felé pattant a labda, a kapus azonban szögletre mentett.

 

A 13. percben Pogba előtt adódott óriási gólszerzési lehetőség, azonban 14 méterről nem talált kaput. Egy vendég kirúgás után fordult le azonnal a United és alakított ki helyzetet pillanatok alatt.

 

Az első 15 perc végén Raphinha centerezésénél mentett a kapu előteréből Lindelöf, a szöglet után pedig De Gea biztosan fogta a labdát. Egy percre rá Klich játszotta magát tisztára, 19 méterről a bal alsót célozta meg, De Gea remekül védett.

 

A félidő feléhez közeledve kicsit leült a mérkőzés, a kapuk nem forogtak veszélyben, egészen a 26. percig. Ekkor szabadrúgást végezhetett el Raphinha, beadását Rodrigo fejelte meg, nem a manchesterieken múlt, hogy nem lett gól belőle.

 

Fernandes beadásáról maradt le Greenwood, nem sok kellett volna hozzá. Azonban a 30. percben már nem volt semmi, ami megakadályozta volna a gólt. Meslier kirúgása nem talált társat, McTominay passzolt Pogbához, aki állítgatás nélkül Bruno elé varázsolt, a portugál pedig ennél nehezebb feladatot is megoldott már, 1-0 a Vörös Ördögöknek!

 

A 33. percben Shaw és Fernandes kényszerítőzött, a védő helyzetbe került, de sajnos csak oldalhálót talált.

 

Remek, nyílt találkozót láthattunk, ahol a manchesteriek akarata érvényesült. 

 

Három perc telt el, amikor Shaw ismét főszereplő volt, előretörésével nagy gondot okozott a leedsi védelemben, James-t hozta helyzetbe, a szélső azonban a rövid felső mellé bombázott.

 

A szezon első félidejének nagyon jó volt ez a 45 perc, a hazaiak végig kézben tartották a mérkőzést és ha kicsit koncentráltabbak a kapu előtt, akár 2-3 gól is születhetett volna.

 

Fordulás után lassan indult a találkozó, de talán 3 perc után felgyorsul majd. Történt ugyanis, hogy Aylingre senki nem lépett ki, aki úgy döntött, hogy ellövi a labdát. Jól tette, bődületesen nagy gólt vert a jobb felsőbe.

 

Fel is pörgött a meccs, az 52. percben Greenwood mozgott szélre, remek labdát kapott, amivel elrohant és kilőtte a hosszút, 2-1. Két perc múlva pedig már 3-1 volt az eredményjelzőn. Pogba adott megint gólpasszt, Fernandes pedig megszerezte második gólját, ezt is ballal, mint az elsőt.

 

Nem állt le Ole csapata, a 60. percben már 4-1 volt az állás. Lindelöf elképesztő átadással indította Fernandest, aki remekül lépett ki a védők közül, majd állítgatás nélkül a léc alá bombázott. Első meccs, mesterhármas a portugáltól!

 

Fred is betalált, történt mindez a 68. percben. Pogba harmadik gólpasszát adta a találkozón, a brazil pedig 14 méterről a kapuba gurított. Sziporkázott a csapat!

 

Greenwood is szeretett volna újabb gólt elérni, de lövése a 74. percben fél méterrel a kapu mellett hagyta el a játékteret.

 

Az utolsó 15 percre lehetőséget kapott a United nyári szerzeménye, Jadon Sancho, aki James-t váltotta. Martial is beállt, a francia honfitársa helyett lépett pályára. Paul zseniálisan osztotta a labdákat a mai napon.

 

A 86. percben félpályánál vesztett labdát Fernandes, a Leeds nagyon szép támadást vitt végig, Raphinha totál üresen kapta a labdát, de ellőtte a hosszú mellé. Nagyon nagy lehetőség volt, igazából talán ez volt a meccsen a legnagyobb lehetőségük, a gól a semmiből jött.

 

Nem lehetett volna jobban kezdeni a szezont, a csapaton látszott, hogy a labdarúgás az bizony továbbra is csapatjáték, igazi egységet alkottak a játékosok. Pogba és Fernandes pedig a szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtotta, talán ezt így az első meccs után sem nagy bátorság kijelenteni.

 

 

Premier League, 1. forduló
Manchester United 5-1 Leeds United
Old Trafford, 72732 néző

 

Vezette: Paul Tierney

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - McTominay(Matic 69.), Fred - James(Sancho 75.), Fernandes, Pogba(Martial 75.) - Greenwood
Nem használt cserék: Heaton, Dalot, Williams, Mata, Pereira, van de Beek

 

Leeds: Meslier - Struijk, Kock, Cooper - Ayling, Dallas, Klich, Raphinha - Rodrigo(Firpo 46.), Harrison(Costa 70.) - Bamford(Roberts 77.)
Nem használt cserék: Klaesson, Forshaw, Phillips, Summerville, Greenwood, Shackleton

 

Gólszerző: Fernandes 30', 54', 60', Greenwood 52' illetve Ayling 48'

 

Sárga lap: Shaw illetve Cooper, Raphinha

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!