Manchester United N - Aston Villa N 2-0

A Manchester United női csapata megszerezte első győzelmét a szezon kezdetét megelőző felkészülések során. A lányok az Aston Villa csapatát múlták felül 2-0 arányban a carringtoni edzőközpontban.


A mérkőzés sorsa viszonylag hamar eldőlt, már a 17. percben kétgólos vezetéssel uralhatta a mérkőzést a Vörös Ördögök női alakulata. Az első találat Martha Thomas nevéhez fűződik, az előnyt pedig Kirsty Hanson duplázta meg. A mérkőzésen több fiatal játékosunk is pályára léphetett, Marc Skinner már a bajnokság kezdetét megelőzően szeretné velük is megtűzdelni a keretet.

 

A kezdő tizenegyben az utolsó pillanatban kényszerű változtatásra volt szükség, Lucy Staniforth állt be Hayley Ladd helyett.

 

A mérkőzés első góljára nem is kellett sokat várni, Kirsty Hanson és Martha Thomas játszott össze a 4. percben, Thomas pedig megszerezte első gólját a United mezében.

 

A 17. percben jártunk, amikor Katie Zelem kiváló labdát adott Hansonnak, aki nem hibázott és kilőtte a jobb felső sarkot.

 

Az Aston Villa nem tudott eljutni a hazaiak kapujáig az első félidő alatt. A középpályán remekül végezte a dolgát Vilde Boe Risa, aki mindössze második mérkőzésén lépett pályára a Vörös Ördögök mezében. Egymást követték a helyzetek, nagyobb lehetőség Maria Thorisdottir és Martha Thomas előtt adódott még az első félidőben.

 

 

A második játékrész tizedik percében a vendégek is sikeresen törtek kapura, ám gólt nem tudtak szerezni, Alisha Lehmann nem találta el a kaput.

 

Kirsty Hanson előtt újabb lehetőség adódott, amikor Leah Galton emelte be a tizenhatoson belülre a labdát, de újabb hazai találat nem született. A két lány nagyon érezte egymást, nem sokkal később fordított helyzetben Galton futott lesre, ami miatt érvénytelenítették a gólját.

 

Ahogy az egy felkészülési mérkőzésen lenni szokott az utolsó negyed órára leült a játék, több csere is történt, ami megbontotta az addigi lendületet.

 

A fiatal cserék közül Annie Hutchings megmutatta, hogy lehet rá számítani, nem sokon múlott, hogy góllal hálálja meg a bizalmat.

 

Összességében egy nem túl nagy iramú, de értékes játékperceket hozó mérkőzést láthattunk, ahol 2-0 arányban manchesteri győzelem született. A Vörös Ördögök a Rangers csapata ellen folytatják a felkészülést csütörtökön.

 

Manchester United N – Aston Villa N 2-0

Felkészülési mérkőzés, Carrington, 2021.08.14. 17:30

Manchester United N: Earps (Baggaley 60’), Blundell (Smith 60’), Thorisdottir, Mannion, Batlle (Bourne 45’), Zelem, Boe Risa, Staniforth (Fuso 70’), Hanson (Hutchings 80’), Galton (Simpson 80’), Thomas (Jones 60’).

Gólszerzők: Thomas 4’, Hanson 17’


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!