Skinner véleménye a győzelemről

A Manchester United női csapatának vezetőedzője, Marc Skinner elégedett a szombati 2-0-s győzelemmel. A Vörös Ördögök felkészülési mérkőzésen múlták felül az Aston Villa csapatát.


A lányok folytatták a felkészülést az előttük álló bajnoki szezonra, ezúttal győzelemmel távoztak a carringtoni edzőközpontból. A United két gólját Kirsty Hanson és Martha Thomas szerezte.

 

Skinnert lenyűgözte az a munka, amit a női csapatunk játékosai bemutattak a 90 perc alatt. Csakúgy, mint a Liverpool ellen elért döntetlent követően, most is pozitívan értékelte a csapat eddigi teljesítményét az újdonsült vezetőedző.

 

Marc Skinner az MUTV-nek adott interjút a mérkőzést követően.

 

„Nagyszerűek voltak. Rengeteg lépést kell még megtennünk, és fogunk is előre és hátra egyaránt, de jó volt látni, hogy csapatként tudtunk együttműködni” – kezdte a Birmingham City és az Orlando Pride korábbi menedzsere.

 

„Az első 25 percben minden tökéletes volt, megmutatták a lányok a stílusukat és a képességeiket egyaránt. Szinte végig mi uraltuk a mérkőzést, ez önbizalmat adhat mindannyiunknak.”

 

 

„Úgy érzem, hogy a legnagyobb elismerés a játékosoknak jár, amiért az edzéseken gyakorolt dolgokat meg akarták és meg is tudták valósítani a pályán. Ez sosem egyszerű, de ők mindent beleadtak, erre pedig nagyon büszke vagyok.”

 

Az eddig lejátszott felkészülési mérkőzéseket zárt kapuk mögött játszották a lányok, de Skinner így is azt látta rajtuk, hogy mindenki a klubért és a szurkolókért játszik. Az edző szerint a játékosok egytől egyig azon vannak, hogy a csapat fejlődni tudjon és büszkévé tegye a publikumot.

 

„Szeretnénk örömet okozni a szurkolóknak. Ha a Manchester Unitedhez jössz, ahol szinte hagyománya van a támadó felfogású futballnak, nem is számíthatsz másra, mi is azon dolgozunk, hogy ilyen mentalitással lépjünk pályára.”

 

„Fontos, hogy a saját képességeinket tudjuk kiaknázni, hogy a saját utunkat tudjuk bejárni, de azon vagyunk, hogy a lelátókon mindenki elégedett legyen. Minden játékosom tudja, hogy félelem nélkül kell kilépnie a gyepre, hiszen komoly ellenfeleink lesznek, elég ha csak arra gondolunk, hogy az Aston Villa-ban milyen nagyszerű játékosok futballoznak.

 

A nemrégiben kibővül felkészülési naptár következő állomása Rangers otthonában várja a Vörös Ördögöket. Csütörtökön már a szurkolók is kilátogathatnak a mérkőzésre, melyet 17:00-kor rendeznek a skóciai edzőtábor keretein belül. Gyakorlatilag ez a mérkőzés lesz a záró momentuma az egyhetes túrának és Skinner is várja már, hogy lássa, milyen hatással volt a játékosokra a felkészülés ezen szakasza. A tréner arra is kitért, hogy mostmár lehetősége volt mindenkivel megismerkedni a csapatból.

 

 

„Nekem az nagyon fontos, hogy mindenkivel megismerkedhessek. Ezáltal én is látom, hogy mi tartja őket össze, mik a közös pontok és ezzel azt is, hogy miként tudom kihozni belőlük a maximumot.”

 

„Minden fejben dől el és, ha ezek a kapcsolódások megvannak, akkor azt át tudjuk ültetni a pályára is, ezt pedig a szurkolók is látni fogják, remélem, hogy büszkék lesznek majd ránk.”


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!