Ole: Mason keményen dolgozik

Ole Gunnar Solskjaer méltatta a Manchester United támadójának, Mason Greenwoodnak a színfalak mögött végzett munkáját és hozzáállását.


A 19 éves fiatalembert Gareth Southgate behívta a válogatottba is az Európa-bajnokságot megelőzően, azonban Mason sérülés miatt végül lemaradt a kontinensviadalról. 

 

A felépülés néhány hétig tartott csupán, így Mason a felkészülési időszakra már visszatérhetett és mindegyik barátságos találkozón pályára is léphetett a 2021/22-es idényt megelőzően. 

 

A felkészülési időszak meghozta Greenwood számára az eredményt is, hiszen a Vörös Ördögök múlt hétvégi szezonnyitóján a Leeds ellen eredményes volt a tinédzser, emellett pedig remekül játszott a találkozón.

 

Greenwood most ismételhet, hiszen a Szentek ellen hamarosan valószínűleg ismét pályára lép, Solskjaer pedig nem győzte dicsérni a United Akadémiáján nevelkedett támadó hozzáállását, melyet a sérülését követőn tanúsított.

 

"A srácnak problémái voltak sérülés miatt, de megfelelő hozzáállással túljutott ezeken. Nagyon keményen dolgozott, hogy újra fitt legyen és mind láthatjuk a nyáron végzett munkájának az eredményét."

 

"Természetesen Mason nagyon szeretett volna az Eb-n játszani, ami érthető, hisz imád futballozni, szeretett volna a hazájáért játszani és természetesen szeret a Manchester Unitedben játszani."

 

 

A fiatal angol támadó 2019 márciusában debütált a PSG ellen és azóta folyamatosan fejlődik és egyre eredményesebb a pályán. Csak az előző szezonban 52 alkalommal lépett pályára a Unitedben minden sorozatot figyelembe véve és mérkőzésszámban egálban van Harry Maguire csapatkapitánnyal, többet pedig csak Bruno Fernandes, Marcus Rashford és Aaron Wan-Bissaka játszott.

 

Mivel a csapat tavaly nem tudott megfelelő előszezont tartani a COVID-19 miatt, Ole azt mondta, hogy a pihenés és a megfelelő felkészülés erősebbé tette Greenwoodot.

 

"A fiatal játékosokat is megterhelhetik az edzések és vigyázniuk kell magukra. Biztos vagyok benne, hogy Mason karrierje hosszú lesz a klubnál és a válogatottnál is. Persze nem szabad elfelejteni, hogy ez a többi játékosra is vonatkozik, még, ha úgy is tűnik, hogy bírják, mert egyre több meccs van a lábukban."

 

"Sajnos Mason számára nem alakult úgy. a nyár eleje, ahogy szerette volna és itt kellett maradnia felépülni és nagyon keményen dolgozott, hogy újra fitt legyen."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Southampton - Manchester United

Premier League 2. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!