Greenwood a második legtapasztaltabb tinédzser

Mason Greenwood ragyogó formában kezdte a 2021/22-es szezont és egy új tanulmány szerint a United Akadémiájának neveltje a világ labdarúgásának második legtapasztaltabb tinédzsere.


A független svájci sporttudományi központ a CIES Football Observatory legújabb kutatásában a világ labdarúgásának 100 legjobb tizenésves játékosát veszi górcső alá a felnőtt csapatokban 2021-ben szerzett tapasztalataik alapján.

 

A Vörös Ördögök támadóját a felmérésben pedig csak a Barcelona tehetsége, Pedri előzi meg, aki 36 mérkőzésen 10 találatot szerzett eddig ebben a naptári évben. Ha Greenwoodot nem hátráltatja sérülés, akkor szerepelhetett volna az Európa-bajnokságon, vagy akár az Olimpián is és a mostani teljesítményével akár a spanyol játékos előtt is végezhetett volna.

 

A lista alapját a játékpercek és a gólok határozzák meg, de figyelembe veszik azt is, hogy milyen sorozatban vitézkednek az ifjoncok. Más szóval Pedri és Greenwood teljesítménye figyelemre méltóbb, hiszen ők Európa két legerősebb bajnokságában játszanak. Nem európai bajnokságban szereplő fiatallal a 4. helyen találkozhatunk, ő a brazil Fluminense játékosa, Matheus Martinelli, aki egyébként több percet játszott, mint Greenwood, vagy a harmadik helyen szereplő Nuno Mendes (Sporting, portugál), de Mason a Premier League-ben játszik és ez fajsúlyosabb bajnokságnak minősül. 

 

Az eredmény egészen kiváló, ha azt nézzük, hogy a 2021-es esztendőt Greenwood még nem kezdte túl fényesen, ám a tavalyi szezon végére szárnyra kapott és csapata egyik legjobbja volt. A 2021/22-es szezont pedig ott folytatta, ahol az előzőt abbahagyta és a Vörös Ördögök első két Premier League mérkőzésén gól is szerzett.

 

 

A Szentek elleni egyenlítő találata az angol támadónak már a nyolcadik gól volt a legutóbbi 10 mérkőzésén és a klub történetének harmadik 20 éven aluli játékosa lett George Best és Norman Whiteside mellett, akik tinédzserként legalább 30 találatig jutottak a Unitedben.

 

Ole Gunnar Solskjaer nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a fiatal srácból mostanra férfi lett. 

 

"Tetszik, amit a felkészülési szezonban csinált" - mondta Ole. "Nagyon keményen dolgozott, hogy meglegyen a megfelelő fizikuma és készen áll a rajtra. Gólt lőtt a Leeds ellen is és mindkét oldalról hatékony. Szinte bárhol bevethető. Egy Isten adta tehetséggel rendelkező labdarúgó."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!