Manchester United N - Brighton&Hive Albion N 1-1

A Manchester United női csapata egy mérkőzéssel közelebb került a Női Szuperliga rajtjához, miután szombat délután 1-1-es döntetlent játszottak felkészülési mérkőzésen a Brighton & Hove Albion csapatával.


Az összecsapást semleges helyszínen rendezték, melynek a Loughborough Egyetem adott otthont. A Vörös Ördögök oldalán a csapatkapitány, Katie Zelem tudott eredményes lenni, melynek köszönhetően a félidőben még vezettek is a manchesteriek. A második játékrész elején aztán az első támadásból a Sirályok rögtön egyenlíteni is tudtak.

 

Marc Skinner első tétmérkőzése kevesebb, mint egy hét múlva esedékes a United kispadján, lányai a Reading csapatával csapnak össze a WSL első fordulójában hazai pályán a Leigh Sports Village-ben. 

 

 

A mérkőzés elején szinte semmi említésre méltó nem történt, de jó iramú mérkőzéssel indult a délután, Ella Toone sajnos egy szabálytalanságot követően ápolásra szorult.

 

Az áttörést jelentő gól a 30. perc végén következett, a United lányai a Brighton szögletét követően indítottak kontrát. Staniforthot éppen a tizenhatos vonala előtt öklelték fel, így csak egy közeli szabadrúgással próbálkozhattak a Vörös Ördögök. A labda mögé Zelem állt és sorozatban második mérkőzésén is eredményes tudott lenni.

 

 

A Sirályok a 40. percben egyenlítettek is, de örömüket beárnyékolta, hogy a gól leshelyzetből született, így a találatot érvénytelenítették. Nem sokkal később azonban már 1-1 volt az eredményjelzőn, a második félidő elején egy közeli lövéssel tudtak egalizálni. Mary Earps a gólt megelőző kavarodás során kétszer is hárítani tudott, de a Brighton harmadjára már nem hibázott.

 

A Vörös Ördögök fölényben játszották végig a második félidőt, Martha Thomas kétszer is mentésre kényszerítette az ellenfél kapusát, előbb egy lapos lövéssel kínálta meg, majd egy pazar fejessel Staniforth beadásából. A Brighton hálóőre később Millie Turner kapáslövését is hárítani tudta.

 

Earps sem maradt munka nélkül, a Sirályok akciója végén kettős védéssel segített megtartani az eredményt. Alessia Russo beállásával aztán megint a United járt közelebb a gólhoz, a sérülésből visszatérő angol válogatott támadó egy szabadrúgásból ívelt a tizenhatoson belülre, Thorisdottir pedig csak centikkel vétette el a kaput. A hátralévő percekben már lelassult a játék, így maradt a döntetlen.

 

Manchester United N - Brighton&Hove Albion N 1 - 1

2021.08.28. Loughborough Egyetem 

Manchester United N: Earps, Thorisdottir, Turner (Smith 62’), Mannion, Blundell (Batlle 46’), Boe Risa, Zelem, Staniforth (Ladd 71’), Hanson (F. Fuso 78’), Thomas (Jones 71’), Toone (Russo 62’).


 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!