De Gea: Ezért vagyok itt

A Manchester United kapusa, David de Gea elmondás szerint az ösztöneire hallgatott a mérkőzés során, ami segített neki abban is, hogy szenzációs dupla védést mutasson be a Wolves második félidőben vezetett támadásakor.


A spanyol hálóőr kétszer is kiütötte Romain Saiss kapura küldött labdáját sorsdöntő pillanatban, amikor még a találkozó 0-0-ra állt. Ezzel a két hihetetlen védéssel pedig Mason Greenwood találata kicsivel később győzelmet ért a csapat számára.

 

"Ezt edzésen nem tudod gyakorolni" - mondta de Gea az MUTV-nek. "Nem tudok mit mondani, csak azt, hogy nagyszerű védés volt."

 

Saiss először fejjel próbálkozott nagyjából 6 méter távolságból, ám a United kapusának sikerült a lefelé fejelt labdát kiütnie, ami így visszakerült a Wolves játékos elé, aki másodjára is próbálkozott, de ezúttal lábbal és közelebbről. De Gea az első védést követően időben kapcsolt és sikerült odaérnie a második próbálkozásra is és azt is kitolta. 

 

 

"Őszintén szólva minden olyan gyorsan történt. Nem volt időm gondolkodni" - mondta szerényen a spanyol játékos. "Kivédtem a a fejest és láttam, hogy a srác még mindig közeledik, nem volt min agyalni, ugrottam és sikerült duplán menteni. Azt hiszem ez nagy pillanat volt számomra és a csapat számára is, mert ezt követően nem sokkal megszereztük a győztes gólt."

 

"Ezért vagyok itt, hogy folyamatosan segítsem a csapatot. Megpróbálok minden meccsen 100%-ot nyújtani és ez a mai nap nagyon jól sikerült."

 

A hatalmas bravúrt követően 10 perc múlva Greenwood megszerezte a United első és egyben győztes gólját is a találkozón. Ez a találat három bajnoki alatt a harmadik gólja volt a fiatal támadónak, amivel a Premier League történetének mindössze a második olyan tinédzsere lett, aki egy szezonban a csapata első három bajnokiján betalált az ellenfelek kapujába. Az első Robbie Fowler volt a Liverpoolban az 1994/95-ös idényben.

 

A spanyol hálóőrt megkérdezték Mason formájáról is, amire David az alábbit válaszolta:

 

"Van tűz a srácban. Gyors, pontos és egyfolytában keresi a góllövés lehetőségét. Nagyon fontos számunkra a jelenléte. Remélhetőleg tudja tartani ezt a szintet és minden meccsen lő majd legalább egy gólt."

 

A csapat általános teljesítményével kapcsolatban de Gea hozzátette: "Mindig nehéz a Molineux-ban játszani, a támadóik gyorsak, jól bánnak a labdával és veszélyesek. Úgy gondolom, hogy a végsőkig küzdöttünk és megmutattok, hogy nyerni akarunk. A csapat nagyon jól összeállt és boldog vagyok, hogy ma sikerült 3 pontot szereznünk.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!