Greenwood: Ez a díj a világot jelenti nekem

A Manchester United támadója, Mason Greenwood készen áll a szezon folytatására és a gólszerzésre, miután elnyerte a szurkolói szavazás során a Hónap legjobbja díját augusztusban.


Greenwood a szavazás alapján messze a szurkolók kedvence volt augusztusban 66 százalékos arányú győzelmével, miután első három Premier League mérkőzésén betalált a Leeds United, a Southampton és a Wolves ellen. 

 

Mason büszke eddigi teljesítményére, főleg, hogy tavaly decemberig kellett várnia, hogy a 2020/21-es bajnokságban a megfelelő útra lépjen.

 

"Igen, nyilvánvalóan remekül sikerült a kezdés" - nyilatkozta Mason a klubmédiának. "Három meccs, három gól és ez pontosan az, amire régóta vágytam. Gólokat akarok lőni már a kezdetek óta. Kicsit lassan kezdtem a múlt szezonban, de remélhetőleg a továbbiakban is tartani tudom ezt a formám."

 

Greenwood számára a gólgyártás a 2021/22-es szezonban a Leeds elleni bajnoki nyitányon aratott győzelem alkalmával indult el a Stretford End előtt. A 11-es mezszámú játékos számára ez a kedvenc találata eddig a szezonban, mivel a teltházas Old Trafford-on szerezhette. 

 

 

"A Leeds elleni találatomra vagyok a legbüszkébb, hogy őszinte legyek, amit még az Old Traffordon szereztem. Fantasztikus volt. A szurkolók szinte megőrültek, szóval ez a legkedvesebb gól számomra."

 

"A Hónap játékosa díj megnyerése pedig még különlegesebb, mert a szurkolók szavazták meg." - maradt témánál a fiatal játékos a csapat zseniális szurkolóival kapcsolatban.

 

"Szeretném mindenkinek megköszönni azt, hogy megkaptam ezt az elismerést, ami a világot jelenti most számomra és remélhetőleg csapatként tovább tudunk lépni és újabb győzelmeket tudunk szerezni."

 

Mason biztos benne, hogy sokat fog tanulni a visszatérő Cristiano Ronaldotól, aki az a fajta játékos, akit Sir Alex Ferguson is szívesen játszatott támadó szerepkörben, amikor olyan idős volt, mint most Greenwood.

 

A túlzott taktikázás azonban nem olyasmi, amire Mason törekszik, mivel a 19 éves játékos bevallotta, hogy a kaput ösztönös játékának eredményeként szereti bevenni.

 

"Nem, nem szeretnék ezen elmélkedni. Nem szeretek igazán a góllövésen gondolkodni, én azt szeretem, ha kimehetek a pályára játszani, ahol nyugodtnak érzem magam, ha meg gólt lövök, hát gólt lövök. Boldoggá tesz engem a góllövés, de nem szeretem túlagyalni, mert nem akarok görcsössé válni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!