Brazília visszavág - Fredet eltilthatják

A Brazil Labdarúgó Szövetség azzal a kérelemmel fordult a FIFA-hoz, hogy a világszervezet járjon közben annak érdekében, hogy azok a Premier League klubok, akik brazil játékosaikat nem engedték el világbajnoki selejtezőkre szeptember 10-14 között ne nevezhessék a meccsnapi keretükbe sem őket.


A kérelem következtében nem léphet pályára a Leedsben Raphinha, a Manchester Unitedben Fred, a Manchester City-ben Ederson és Gabriel Jesus, a Cheslea-ben Thiago Silva, valamint a Liverpoolban Alisson, Firmino és Fabinho. Az úgynevezett eltiltás szeptember 10-14. között lenne érvényben a FIFA szabályzat 5-ös cikkelye alapján, ami azt jelenti, hogy a felsorolt játékosok kihagyják csapatuk hétvégéi bajnokiját, valamint a Bajnokok Ligája kedden megrendezésre kerülő talákozóit.

 

A Vörös Ördögök esetében Fredet érinti az eltiltás és egészen pontosan a Newcastle és a Young Boys elleni mérkőzéseken nem számíthat majd rá Ole Gunnar Solskjaer. Emellett a keddi csoportkörben a Chelsea kényszerül majd nélkülözni Thiago Silva-t a Zenit elleni összecsapáson.

 

 

Az érintett szövetségeket megkereste a FIFA, amely továbbra is tárgyal az FA-vel, illetve az Egyesült Királyság Kormányával a karanténkötelezettség feloldásáról. 

 


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!