Leicester City N - Manchester United N 1-3

A Manchester United Női csapatának győzelmi sorozata folytatódott a Leicester City elleni vasárnap délutáni bajnoki mérkőzésen. Marc Skinner lányai egy nagyszerű, 3-1 arányú győzelmet arattak a második fordulóban.


A három pontot Ella Toone első félideji bombája és a csereként pályára lépő Martha Thomas és Maria Thorisdottir egy-egy gólja biztosította. A Leicester City egyetlen gólját a korábbi United játékos, Abbie McManus szerezte, aki egyike volt az ellenfélnél pályára lépő három korábbi Vörös Ördögnek.

 

Az idei évben feljutó Rókák otthonában sokan reménykedtek abban, hogy az elszántság meccsben tartja őket, ám ennek pont az ellenkezője történt és a Manchester United lányai gyorsan megmutatták, hogy mire is lehet számítani a mérkőzésen.

 

Kirsty Hanson már az első percben bravúrra kényszerítette a házigazdák kapusát, így Kirstie Levell reflexeit gyorsan próbára tették. A másik oldalon az ex-United játékos, Jess Sigsworth először lépett pályára korábbi csapattársai ellen, lövéssel is próbálkozott volna, ha nincs Millie Turner, aki remekül helyezte nyomás alá a Rókák szélsőjét.

 

A Leicester salfordi születésű támadója, Natasha Flint már jobban bánt a labdával, egy lapos lövéssel kísérletet is tett a gólszerzésre, de Mary Earps a helyén volt, remekül vetődött a jobbra tartó löketre.

 

A 15. percben aztán egy sérülés miatt állt a játék. Turner, aki a Reading ellen nem léphetett pályára, a korábbi támadás során maradt lent, a mérkőzést pedig nem tudta folytatni. A helyére Maria Thorisdottir érkezett.

 

A sérülés mintha megtörte volna a United ritmusát, ám Lucy Staniforth lövését követően egy magabiztosabb periódusa következett a mérkőzésnek.

 

Ella Toone a 36. percben egy távoli bombával szerezte meg a vezetést. A lövést kiválóan kivitelezte a Vörös Ördögök üdvöskéje, Levell pedig tehetetlen volt, így a múlt heti Ona Battle találatnak rögtön lett is egy méltó kihívója a Hónap Gólja díjra.

 

 

A fiatal hetes a vezetés előtt már egy gólpasszal is hozzájárulhatott volna az eredményhez, de a jobbról érkező Hanson valamivel a kapu felé emelte a játékszert.

 

Az első félidő ráadásának harmadik percében egy másik korábbi United játékos, Charlie Devlin csatlakozott Sigsworth mellé a rókák támadásaihoz csereként, az erősítés ellenére viszont Leah Galton nevéhez fűződik az első játékrész utolsó momentuma.

 

A második félidő kezdetén aztán ismét a manchesteriek futottak ki magabiztosabban a gyepre. Katie Zelem baloldali szögletére Staniforth érkezett, de a fejesét követően csak tisztázni tudtak a házigazdák, az újabb ívelésnél pedig Thorisdottir magányosan emelkedett a magasba, szép fejesével pedig januári érkezése óta első gólját jegyzi a Manchester United mezében.

 

Galton baloldali megindulásai állandó fenyegetést jelentettek a mérkőzésen, egy általa középre tett labdát Staniforth bombázott mellé. Amikor már úgy tűnt, hogy a házigazdáknak csak másodpercei lesznek a labdával Skinner csapatával szemben, egy remek védéssel kellett gól nélkül tartani a manchesteriek kapuját. Earps egy rendkívül bravúros vetődéssel fogta meg Molly Pike lövését. A másik oldalon Levell akadályozta meg, hogy Galton feliratkozzon a góllövők közé.

 

 

A Leicester aztán ritmust váltott egy hármas cserét követően. A hazaiakhoz Mackenzie Smith, Esmee Greef és Abbie McManus érkezett és utóbbi segítségével sikerült is felzárkózni. Egy oldalról érkező beadást sikerült éppen a gólvonal mögé juttatni fejjel, Earps kiütötte a labdát, a találat viszont érvényes maradt.  

 

Ezt követően a Vörös Ördögök lányai vérszemet kaptak és ostromolni kezdték Levell kapuját, Battle és Jackie Groenen kapufáig jutott, Hannah Blundell pedig jobboldali szárnyvédőként kétszer is lövésre szánta el magát, előbbit sikerült védeni az utóbbi viszont elkerülte a Rókák kapuját.

 

A harmadik United találatot Thomas szerezte másodpercekkel azt követően, hogy pályára lépett Staniforth helyére. Egy lesipuskás pöccintéssel növelte az előnyt, ez pedig már magabiztos előnyt jelentett a lányok számára.

 

 

A 3-1-es vezetés tudatában aztán felszabadult lett a játék és egy újabb Galton vezette támadás végén Hanson próbálkozott, Levellt sikerült is becsapnia, de a Rókák csapatkapitánya, Asleigh Plumptre a gólvonalról tisztázni tudott.

 

Alessia Russo újabb értékes játékpercekkel gazdagodott visszatérése óta, Galton helyére érkezett csereként és nem sokon múlt, hogy az ő neve mellett is szerepeljen egy találat a mérkőzés végén. A győzelemhez viszont elegendőnek bizonyult a három vendég gól, Skinner vezetésével pedig már a második megérdemelt győzelmüket szerezték a Női Szuperligában.

 

Leicester City N – Manchester United N 1-3

Női Szuperliga 2. forduló

2021.09.12. 15:00 King Power Stadium(Leicester)

 

Manchester United N: Earps; Blundell, Mannion, Turner (Thorisdottir 15’), Batlle; Zelem (c), Groenen; Staniforth (Thomas 68’); Hanson, Toone, Galton (Russo 83’). 

Nem használt cserék: Baggaley, Harris, Boe Risa, Jones, Ladd, F.Fuso. 

Sárga lap: Toone.

Gólszerzők: Toone 36’, Thorisdottir 47’, Thomas 71’, illetve McManus 61’.

Hivatalos nézőszám: 4,473.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!