A Női Ligakupa is kezdetét veszi

A Manchester United női csapata számára kisorsolták a 2021/22-es Ligakupa mérkőzéseit.


A lányok negyedik alkalommal vesznek részt a Ligakupa sorozatában, 2019-ben és 2020-ban a negyeddöntőig jutott a csapat, de előbb az Arsenal, később a Chelsea ejtette ki őket. 

 

A tavalyi kupaszereplés nem ment túl jól, de Marc Skinner csapata jól kezdett a WSL idei szezonjában, két mérkőzésükből mindkettőt megnyerték, remélhetőleg szebb eredményt fognak elérni az idei versenysorozatban is, amit már sorozatban másodszor hódított el a Chelsea. 

 

A United október 14-én kezdi meg a kupaszereplést csütörtökön, ahol a Championshipben szereplő Durham lesz az ellenfelük, utána a Manchester City következik, akikkel már sorozatban a negyedik alkalommal kerülnek egy csoportba, velük hazai környezetben mérkőznek meg november 17-én szerdán. 

 

A Kékeket az eredetileg négy csapatot magában foglaló B csoportba sorolták be, miután nem jutottak tovább a Bajnokok Ligája selejtezőjéből.

 

A szuperliga újonca, a Leicester City látogat aztán a Leigh Sports Village-re december első vasárnapján és idegenben lesz az utolsó csoportmeccs az Everton ellen tíz nappal karácsony előtt. 

 

 

Az idei Ligakupa kissé megváltozott, bár a csoportkörök továbbra is regionális alapon zajlanak. A két északi csoportban, beleértve a United-et is, öt csapat szerepel, a három déli csoportban pedig négy csapat.

 

Miután egy alkalommal mindenki játszott egymással, az öt csoport győztesei csatlakoznak a Chelsea és az Arsenal csapataihoz, akik Bajnokok Ligája részvételük révén automatikusan kvalifikálták magukat a negyeddöntőbe.

 

A csoportokból a legjobb második helyezett - a pont/meccs rangsor alapján - szintén bejut a nyolcaddöntőbe.

 

United Liga-kupa párosítások:

 

Október 14 – Durham (Idegenben, 21:00)
November 17 – Manchester City (Otthon, 21:00)
December 5 – Leicester City (Otthon, 14:00)
December 15 – Everton (Idegenben, 21:00)


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!