Skinner: Nem állunk le

A Manchester United Női csapatának edzője, Marc Skinner ki szeretné használni a válogatott szünet adta lehetőségeket és folytatni szeretné a nyitó hetekben elért sikerekre való építkezést. A United a Női Szuperliga eddigi két fordulójában hat pontot szerzett és Skinner azon dolgozik, hogy folytassák a felkészülést az előttük álló hónapokra.


Ahelyett, hogy az elmúlt két mérkőzés sikereit ünnepelnék, a stáb minden játékossal tovább végzi az eddigi munkát, aki nem kapott meghívót hazája válogatottjába. Az edző szerint értékes időt kaptak, amit bölcsen kell kihasználniuk.

 

„Muszáj tovább folytatnunk, most nem állunk le” – kezdte a klub riporterének adott interjújában a Leicester City elleni győzelem után.

 

„Ez most egy lehetőség arra, hogy tovább dolgozzunk, hogy minden csapattag fel legyen készülve a következő mérkőzésekre. Ki kell aknáznunk és meg kell ismernünk minden apró bennük rejlő lehetőséget, ami a csapatnak előnyös lehet.”

 

A Vörös Ördögök 3-1 arányban diadalmaskodtak az elmúlt héten a Rókák otthonában, kilenc nappal azt követően, hogy a Reading is pont nélkül távozott Manchesterből. A két győzelem azt is jelenti, hogy a felkészülési szezon és a bajnokság akadályait is sikeresen vette Marc Skinner csapata, így veretlenül várják a következő mérkőzést. A korábban a Birmingham City és az Orlando Pride kispadján is megfordult sikeredző örül az eddig elért sikereknek illetve a fejlődésnek, amit ideérkezése óta tapasztalt.

 

 

„A Manchester United mindig is egy olyan klub volt, amely támadó felfogású futballt játszott, ezt beleégett a DNS-ünkbe. Az, hogy ezt miként valósítjuk meg a pályán, rengeteg formát ölthet, de most csak az a fontos, hogy megtaláljuk a saját stílusunkat azokkal a játékosokkal, akik a keretben vannak.”

 

„Remélem, hogy a szurkolóknak is tetszik, amit látnak, illetve hisznek abban, amit elkezdtünk építeni. Még csak két mérkőzésen vagyunk túl, de most folytatni szeretnénk az eddigi munkát, azt hiszem, egy rendkívül izgalmas csapata leszünk a bajnokságnak.”

 

Skinner csapatának fontos részét képezi Ella Toone, aki az angol válogatottba is meghívót kapott a Luxemburg elleni világbajnoki selejtező mérkőzésre. Az angol támadó első gólját szerezte a bajnokságban a hétvégén, azt követően, hogy két gólpasszt osztott ki a nyitómeccsen. Toone elégedetten utazhat el a szünetre a 2021/22-es Női Szuperliga rajt után.

 

 

„Kijelöltük a közös célokat és mostantól minden mérkőzésen a három pont megszerzése lesz a feladat.”- kezdte a Rókák elleni mérkőzést követően adott interjúban Toone.

 

„Sikerült hat pontot szereznünk az első két összecsapás során, ez pedig épp annyira fontos nekünk, mint Marcnak. Most válogatott szünet következik, magabiztos lehet mindenki, aki meghívót kapott, de azok is, akik nem. Elégedettek vagyunk az eddig nyújtott teljesítményünkkel, a szerzett gólokkal és a kidolgozott lehetőségekkel is.”

 

Toone, aki válogatott meghívót kapó 11 játékos egyike a csapatban, hazája válogatottjában bizonyíthat a jövő hét elején, majd visszatérését követően a regnáló bajnok, Chelsea csapata ellen mutathatja meg képességeit.

 

„Jó érzés, hogy mennyien kaptak meghívót a csapatból, hogy képviseljék országukat a selejtezőkön. Két mérkőzéssel a hátunk mögött már magabiztosan utazhatunk el és mindannyiunknak megvan a lehetősége a bizonyításra. Természetesen az is fontos, hogy fejlődni tudjunk és új tapasztalatokkal térjünk vissza a csapathoz.”


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!