West Ham United 1-2 Manchester United

Atkinson mindent megtett, hogy a United ne szerezzen három pontot ezen a találkozón, de Lingard késői gólja, valamint De Gea védése Noble büntetőjénél három pontot ért a Vörös Ördögöknek.


Manchesteri fölénnyel indult a mérkőzés, a vendégek az első 15 perc során 70 százaléknál is magasabb labdabirtoklást hoztak össze. Több alkalommal is gyors passzokkal jutottak el a Kalapácsosok tizenhatosáig, de az utolsó passzok pontatlanra sikeredtek. Kissé meglepő volt látni azt is, mennyire sok kényszerítővel próbálkoznak Fernandesék.

 

Aztán a 17. percben majdnem megszerezte a vezetést a West Ham; Maguire vesztett labdát saját tizenhatosán, Bowenhez került a játékszer, aki 15 méterről kapura lőtt, azonban Wan-Bissaka becsúszva hihetetlen nagyot blokkolt.

 

Négy perccel később egy szép támadás végén ismét Bowen lőtt kapura, De Gea lábbal hárított, a kipattanó pedig kapu fölé szállt. Egyelőre a WHU-nak voltak nagyobb lehetőségei.

 

A 24. perc végén született meg az első manchesteri lövés; egy szép labdakihozatal után Greenwood jobbról befelé vezette a labdát a középpályánál, majd az üres területbe mozgó Pogbához játszott, aki Ronaldo elé tálalt. A portugál takarásból tekert, de Fabianskit nem tudta meglepni.

 

A 27. percben Shaw szöglete a hosszún álló Fernandes elé került, aki azonnal lőtt, Fabianski ujjheggyel beleért a lövésbe, a labda pedig a kapufán csattant. Beszorult a West Ham, Shaw is lövéshez jutott, Fabianskinak itt is meg kellett dolgoznia a pénzéért.

 

Fél órányi játék után vezetéshez jutottak a hazaiak. Jobb oldalon járatta a labdát David Moyes csapata, majd középre játszották Benrahmához, aki 21 méterről lőtt, De Gea simán fogta volna, azonban Varane-ról megpattanva pont az ellenkező sarokba került a játékszer, 1-0 a West Hamnek.

 

Öt percig sem vezettek a Kalapácsosok, megint beszorultak Ogbonnáék, Fernandes balról kapu elé tekert, Ronaldó kiválóan ugrott ki a védők közül és bár először még Fabianski védeni tudott, a kipattanónál már senki nem tudta megakadályozni CR-t, hogy a hálóba passzoljon, 1-1! 

 

Nem a hazai védelmen múlt, hogy nem szerezte meg a vezetést a United. Conaldo kapott remek átadást, a védelmen már túl volt, lövését azonban bravúrral hárította Fabianski.

 

A Vörös Ördögöknek sokkal több lövésük volt az első 45 perc során, de egy szerencsétlen lövés miatt csak döntetlennel vonulhattak az öltözőbe.

 

Óriási helyzettel indult a második félidő, a hazai tizenhatosnál szerzett labdát Fernandes, aki Ronaldót játszotta meg, CR a kapussal állt szemben, de Fabianski elképesztően nagyot védett lábbal. A portás talán soha nem volt ennyire jó az Arsenalban, mint amit a Kalapácsosoknál mutat.

 

Az első 15 percben nem sokszor lépte át a felezővonalat a West Ham, 1-2 esetben kontrával próbálkoztak, de nem sok veszélyt jelentettek.

 

Utána sajnos feljebb tudott jönni a Moyes-csapat, így a manchesteriek jóval messzebb kerültek az ellenfél kapujától. A 70. perc környékén a vendégek szorultak be kapujuk elé.

 

Ole Gunnar Solskjaer cserélt, Pogba és Greenwood helyett Lingard és Sancho került a pályára, előbbit nagy taps köszöntötte, a Kalapácsosok drukkerei nem felejtették el, mit tett Jesse az előző szezon második felében a London Stadiumban.

 

A 77. percben kontráztak a vendégek, Ronaldo egy csellel próbált elmenni Coufal mellett, de elesett, a játékvezető azonban nem ítélt büntetőt. Csak ő tudja, miért nem, pedig volt kontakt. A következő percben szép manchesteri támadás végén Zouma mentett óriásit Ronaldo elől.

 

Úgy tűnt, egyik csapat sem képes gólt szerezni, azonban a 89. percben Matic átadása találta meg Lingardot, aki balról befelé tört és 15 méterről nagyon kilőtte a hosszú felsőt. Ezt nagyon tudja Jesse!

 

Ronaldo ellen ismét szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, de Atkinson nem ítélt büntetőt. Nem úgy az utolsó percben, amikor Yarmolenko beadása Shaw kezét találta el. Azonban De Gea kivédte Noble büntetőjét, a United pedig elhozta a 3 pontot a West Ham otthonából!

 

 

Premier League, 5. forduló
West Ham United 1-2 Manchester United
London Stadium

 

Vezette: Martin Atkinson

 

West Ham: Fabianski - Coufal, Zouma, Ogbonna, Cresswell - Soucek, Rice - Bowen(Noble 94.), Benrahma(Lanzini 88.), Fornals - Vlasic(Yarmolenko 68.)
Nem használt cserék: Areola, Dawson, Diop, Fredricks, Kral, Masuaku

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Varane, Maguire, Shaw - McTominay, Fred(Matic 88.) - Greenwood(Sancho 73.), Fernandes, Pogba(Lingard 73.) - Ronaldo
Nem használt cserék: Heaton, Bailly, Dalot, Mata, van de Beek, Martial

 

Gólszerző: Benrahma 30' illetve Ronaldo 35', Lingard 89'

 

Sárga lap:


 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!