Dalot: Ezt tanultam Olaszországban

A Vörös Ördögök védője, Diogo Dalot örömmel használja az AC Milanban kölcsönben töltött 2020/21-es idényben szerzett tapasztalatait a United idei szezonjában.


A 22 éves játékos a szerdai West Ham elleni Ligakupa találkozón első alkalommal volt kezdő a Unitedben az idény során, ezt megelőzően pedig kétszer léphetett pályára csereként a Wolves és a Yong Boys elleni mérkőzéseken. 

 

A United Review-nak adott exkluzív interjújában beszélt arról, hogy nagy vágya, hogy minél több szerephez jusson a Vörös Ördögöknél, valamint mesélt a Milánóban töltött időszakról is.

 

Először is, Diogo, hogy érzed magad a szezon első hónapját követően?

"Nagyon-nagyon jól érzem magam és tele vagyok energiával. Izgatott vagyok, hogy játszhatok és kész vagyok segíteni a csapatnak. Ezért vagyok itt és az a feladatom, hogy felkészüljek a mérkőzésekre. Harcolok a helyemért, hiszen azért maradtam, hogy bizonyítsak és segítsek a csapatnak."

 

Előnyös volt számodra, hogy az előző idényt az AC Milan csapatánál töltötted? Hogy érezted magad az elmúlt 12 hónap során?

"Azt gondolom, hogy nagyon fontos volt az önbizalmam és a játékidő szempontjából. Én voltam az egyetlen játékos aki a teljes szezon során elérhető volt és ez egy olyan extra számomra, ami az ezt megelőző két idényben nem volt meg. Nagyon energikusnak és fittebbnek érzem magam, ez a legfontosabb számomra és kész vagyok megmutatni mindenkinek, hogy mire vagyok képes."

 

Van olyan konkrét dolog, amit Olaszországban tanultál?

"Sokmindent tanulsz ilyenkor. Más a kultúra, más a bajnokság és az emberek is. Sokat tanulsz és nem csak a futball szempontjából. A futball szempontjából nézve egy teljesen különböző játékmódot tapasztalhattam meg, mint a Premier League. Teljesen más az olasz bajnokság játékstílusa és ehhez kellett alkalmazkodnom. Azt hiszem, hogy sok olyan dolgot tanultam meg, amik segíthetnek engem ebben a szezonban."

 

Nyáron visszatértél a Unitedbe, ahova végül honfitársad, Cristiano Ronaldo is igazolt. Izgatott vagy, hogy egy csapatban játszotok?

"Nem csak nekem, hanem mindenkinek fantasztikus dolog, hogy Ronaldo itt van. Rengeteg energiát ad mindenkinek. Amint megerősítették, hogy érkezik írtam neki egy SMS-t és gratuláltam. Elmondta, hogy mennyire boldog, hogy újra tagja lehet a csapatnak. Segíteni akar a klubnak, ahogy mindenki más is, aki itt van. Azt gondolom, hogy a szurkolók azt a Cristianot kapják, akit az elmúlt évek során láthattak. Egy olyan játékostól, mint ő, aki mindent megnyert csak a legjobbra lehet számítani. Segítünk neki, ő pedig nekünk és hiszem, hogy közösen nagy dolgokra vagyunk hivatottak."

 

 

Mit csodálsz leginkább a játékában?

"A viselkedését és, ahogy felkészül a mérkőzésekre. Így, hogy most közelebbről látom nyilvánvaló, hogy egy teljesen más szintet képvisel és különleges dolog ez ennyire testközelből figyelni. Elképesztő energiája van a pályán és az öltözőben is. Mindenkit húz magával és ez nagyon pozitív dolog számunkra."

 

Ha körülnézel az öltözőben, akkor látod a csapat kiváló szellemiségét, illetve minőségét arra vonatkozóan, hogy valami különlegeset érjetek el együtt?

"Mindenki nagyon izgatott az idei szezon miatt. Korábban már beszéltem arról, hogy ez nem sprint, hanem egy maraton és tisztában vagyunk vele, hogy hosszú lesz. Lépésről-lépésre, mérkőzésről-mérkőzésre kell haladnunk és májusban ott akarunk lenni a végső győzelemre esélyes csapatok között és trófeákat akarunk nyerni. Úgy vélem, hogy ehhez minden adott, de keményen kell dolgoznunk a sikerért."

 

Megerősödött a csapat védelme és nagyszerű dolog lehet olyan játékosoktól tanulni, mint Raphael Varane, vagy a többi minőségi védőnk...

"Igen, azt hiszem, hogy mindenkitől tudok tanulni valamit, de nem csak az új játékosoktól, hanem a már itt lévőktől is. Emellett van egy egészséges verseny is, ami jó a csapatnak. Személy szerint úgy gondolom, hogy nagyszerű dolog a csapat számára, hogy olyan játékosai vannak, akik hajlandóak küzdeni a helyükért és játszani szeretnének folyamatosan. Senki sem kényelmesedhet el ebben a helyzetben, mert tudjuk, hogy ha nem teljesítünk, akkor ott van valaki más, akinek a helyünkre fáj a foga. Ez teljesen egészséges a klub és a játékosok számára is, mert folyamatosan élesen tart minket és bármikor készen állunk, ha kell."

 

Kemény próbatétel lehet az edzéseken szembenézni a csapat támadóival. Segít ez téged a meccsekre való felkészülésben?

"Nagy kihívást jelentenek az edzéseken, de, ha a Premier League legjobb támadóival készülsz, akkor biztos, hogy készen fogsz állni a tétmérkőzéseken is. Nyilvánvaló, hogy különböző játékosok más és más kihívást jelentenek, de ha magas színvonalon és nagy intenzitással edzel, akkor felkészültebb leszel. Úgy gondolom, hogy fenn kell tartanunk a legmagasabb szintet és minden nap profinak kell lennünk és minden mérkőzésre maximálisan fel kell készülnünk."

 

Több fiatal támadónk is elmondta, hogy milyen sokat tanul Edinson Cavanitól. A te esetedben is így van ez?

"Mindig nagy kihívást jelent, ha olyan játékosokkal edzel együtt, mint Edinson, különösen, ha védő vagy, mert az edzőmeccsek során ellened játszik. Nagyon jó játékos, kreatív és labda nélkül is veszélyes. Növekednek a kihívások és a magaddal szemben támasztott elvárások is. Ez mindenkinek jó."

 

Végezetül, sokan kérdeztek arról, hogy mi a jelentése a pulzus kitapintós gólörömödnek. Van mögötte valami történet?

"Ó, igen. A pulzus ellenőrzés. Ez egy vicces dolog. Néhány barátommal a válogatottban Uno-val játszottunk és amikor a +4-es lapot lerakjuk akkor a pulzusunkra mutatunk, ha nincs a következőnek +4-es lapja. Ami a játékban ugye egy vicces dolog. Ezt követően azt beszéltük, hogy, ha gólt szerzünk a. válogatottban, akkor ezzel a mozdulattal fogunk ünnepelni, bár erre még nem került sor. Utána úgy döntöttünk, hogy ha bármikor betalálunk, akkor válogatotton kívül is így fogunk ünnepelni. Eredetinek tartom, mert még nem láttam ilyet eddig. A következő gólomnál is így fogok ünnepelni."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!