De Gea: Szeretnék példakép lenni

A Manchester United kapusa, David de Gea ele van önbizalommal a hétvégi Aston Villa elleni bajnokit megelőzően, amihez nagyban hozzájárul a West Ham ellen kivédett büntetője, mely végül 3 pontot ért a csapatnak.


A spanyol hálóőr kiemelkedő teljesítményének köszönhetően Ole Gunnar Solskjaer csapata győzelemmel távozhatott a Kalapácsosok otthonából, David pedig a klubmédiának adott exkluzív interjújában mesélt védéséről, valamint arról, hogy miben lett volna más az eset, ha az az Old Traffordon történik.

 

"Őszintén szólva teljesen mindegy, hogy hol sikerül védeni. Egy kapusnak ez a dolga próbálják elcsípni a labdát, hogy a csapat ne kapjon gólt" - magyarázta David. "Nyilvánvaló, hogy elképesztő lenne egy ilyet összehozni hazai közönség előtt, de mindig nagyszerű érzés ilyen helyzetben kivédeni egy büntetőt. Azért vagyok itt, hogy segítsek a csapatnak, vezére akarok lenni a csapatnak és igyekszem mindig segíteni."

 

A 30 éves spanyol válogatott játékos a United felnőtt csapatának egyik legtapasztaltabb tagja és eltökélt szándéka, hogy mindent megtegyen annak érdekében, hogy a fiatalabb játékosoknak átadja tudását.

 

 

"Mint eddig is, ezt követően is mindent megteszek, hogy példát mutassak a srácoknak. Igyekszem minél jobban teljesíteni az edzéseken, hogy készen álljak a legjobbat nyújtani a pályán is. Jól érzem magam, magabiztos vagyok és nagyon-nagyon boldog. Ez a legfontosabb."

 

De Gea úgy véli, hogy a csapatban lévő győztes mentalitású játékosok tudása létfontosságú abban, hogy a fiatalok is átérezzék, hogy mit is jelent ennek a klubnak a játékosának lenni. 

 

"Nagyon fontosnak tartom az olyan játékosok jelenlétét, mint Cristiano, Juan, Rapha, vagy én. A tapasztalt játékosok tudják, hogyan kell trófeákat nyerni, hogyan kell nagy nyomás alatt játszani. Ez pedig rendkívül fontos számunkra. Azt hiszem, hogy az imént felsorolt srácok már eddig is nagy hatással voltak a csapatra. Cristiano és Rapha is nagyon sok tapasztalattal rendelkeznek és ez jó a csapat számára."

 

David izgatottan várja a szombati Aston Villa elleni bajnokit és bízik abban, hogy építeni tud a Kalapácsosok elleni teljesítményére.

 

"A Premier League-ben mindig nehéz megszerezni a 3 pontot, így a legutóbbi meccsünkön ez hatalmas teljesítmény volt. Szombaton újabb megmérettetés vár ránk, mert a Villa ellen nehéz játszani. Remek csapatuk van, de magabiztosnak és erősnek érezzük magunkat, ráadásul hazai pályán, a szurkolóink előtt játszhatunk, ami nagyon sok pluszt ad."

 

"Nagyszerű érzés nyerni a meccseken, mert mint mondtam, a Premier League-ben ez sosem egyszerű. Koncentrálunk a következő lépésre és a felkészülésre is. Az egész csapat készen áll a játékra, mindenki magabiztos és erős."

 

De Gea különösen izgatott, hogy ismét teltház előtt léphet pályára, miután a Newcastle és a Leeds elleni bajnokikon is fantasztikus volt a hangulat. 

 

"Elképesztő, sőt hihetetlen volt" - mondta a spanyol, amikor a szurkolókról kérdezték. "Teltházas stadionban pályán lenni a szurkolók előtt hihetetlen érzés. Érzed, ahogy vibrál a levegő. Nehéz ezt szavakkal leírni. Csak azt tudom mondani, hogy ott lenni igazán különleges. A szurkolók sokat segítenek nekünk. Mindig a csapat mögött állnak, segítenek és nagyszerű, hogy visszatérhettek."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!