Ole továbbra is Brunora bízná a büntetőket

Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United menedzsere támogatni fogja az Aston Villa ellen büntetőt hibázó Bruno Fernandest, hogy képes legyen pozitív választ adni a szombaton történteket követően.


A portugál középpályás esetében ritkának mondható, hogy kihagy egy büntetőt, szombaton azonban megesett vele a Stratford End előtt 5 perccel azt követően, hogy Kourtney Hause megszerezte a vendégek vezető és végül győztes találatát is.

 

A kihagyott tizenegyest követően hamarosan elhangzott a találkozó végé jelentő hármas sípszó, így a Vörös Ördögök vereséget szenvedtek hazai pályán. Ettől függetlenül Ole Gunnar Solskjaer elmondta, hogy bízik a 27 éves játékos képességeiben és bizalma töretlen irányába a jövőre nézve is.

 

A United szerda este a Villarreal elleni Bajnokok Ligája találkozón szeretne visszatérni a győzelem útjára és a norvég menedzser szerint amennyiben tizenegyest ítélnek a csapat javára, akkor Fernandes ugyan úgy ott lesz a lehetséges rúgók között.

 

"Ilyen a futball. Van, hogy nap, mint nap előre lépsz a felkészülések során, aztán élesben meg egyszerűen nem megy. Szóval ez is velejárója a játéknak és ilyenkor érződik igazán, hogy mennyire vékony a határ menny és pokol között. Sajnos ez a büntető most kimaradt."

 

"Tudjuk, hogy Bruno kiváló játékos és nagyszerűen értékesíti a büntetőket. A maitól függetlenül is azt gondolom, hogy ez így van. Ami nem tetszett, hogy nagyon letámadták a játékvezetőt és próbálták Brunot megzavarni, ami egyértelműen működött és bár rossz volt látni, de sikerült nekik elérni a céljukat."

 

 

Solskjaernak több játékosa is akad, akik hajlandóak akár kritikus helyzetben is felvállalni egy büntetőt, ilyen többek között a már említett Bruno Fernandes, valamint Cristiano Ronaldo is. A norvég menedzsert az újságírók megkérdezték, hogy ha újabb büntetőt kaptak volna a Villa ellen, akkor azt Ronaldora bízta volna, vagy ugyan úgy Fernandes lett volna az ítéletvégrehajtó?

 

"Mint mondtam, Bruno kiváló játékos és azt is tudjuk, hogy Cristiano rengeteg büntetőt harcolt ki Angliában korábban. Remek opciók állnak rendelkezésünkre, de a lényegen ez nem változtat, elszalasztottuk a pontszerzést."

 

Fernandes mutatói a büntetők terén egyébként kiemelkedőek mióta a Sportingtól megérkezett 2020 januárjában. A Watford elleni 3-0-ra megnyert találkozón vállalta első tizenegyesét az Old Traffordon és szinte hibátlanul értékesíti azóta is a büntetőket. Mi sem mutatja ez jobban, mint hogy a Villa ellen kihagyott lehetőséggel is 91%-os a portugál középpályás mutatója és az előző idényben is egyedül csupán a Newcastle ellen hibázott a St. James Parkban, igaz azt a meccset Ole csapata 4-1-re megnyerte.

 

Bruno statisztikái egyébként minden sorozatot és a válogatottat is figyelembe véve 42 értékesített büntető és csupán 4 kihagyott. A játékos pedig alig várja, hogy a hétvégi hibát hét közben, a Bajnokok Ligájában javítani tudja.

 

Maga Fernandes is reagált a történtekre és szombat este egy hosszú, érzelmes üzenetet tett közzé a közösségi médiában, amelyben háláját fejezte ki az Old Trafford közönségének, amiért a lefújást követően próbáltak lelket önteni belé.

 

"Köszönöm a lefújást követő támogatást. Nagyon megható volt hallani, hogy a nevemet kántálják a hiba ellenére. Erősebben fogok visszatérni és hálás vagyok a csapattársaim és a szurkolók támogatásáért."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!